Cauta

Despre acidul folic, ce puteti sa-mi spuneti?

gabokill a intrebat pe 21.06.2014

De 5 ani incerc sa raman insarcinata, dar nu reusesc. Am fost la mai multi doctori, am facut analize. Sotul si-a facut spermograma si este ok, dar nu reusesc sa raman.

Vreau sa iau acid folic, dar doctorul de familie a spus ca nu ma ajuta cu nimic. Nu stiu ce sa mai cred. Daca este cineva care a luat acid folic si a ramas insarcinata, va rog sa-mi raspundeti sa ma lamuriti si pe mine, va rog.

4 raspunsuri

Diana Cocei
a raspuns acum 6 ani

Acidul folic este o forma vitaminica care este recomandata femeilor ce doresc sa ramana insarcinate si gravidelor in perioada de embriogeneza deoarece diminueaza riscul modificarilor de tub neural la fat.

Doza recomandata, conform studiilor, variaza intre 400 micrograme si 1 mg, depasirea acestei doze neprezentand niciun risc.

Din acest motiv este recomandat aportul de acid folic cu 2-3 luni inainte de conceptie si in primele 3 luni de sarcina.

Ca urmare acidul folic nu va ajuta sa ramaneti gravida, ci va scade rata de avort spontan datorata modificarilor de tub neural la fat.

Va recomand insa un consult de specialitate la un medic ginecolog cu supraspecializare in reproducere umana asistata, care sa va poata evalua si care sa va indrume corespunzator.

onutzaaaa
a raspuns acum 6 ani

Nu este nicio dovada stientifica ca acidul folic te ajuta sa ramai gravida, dar am citit si eu pe aici, femei care au confirmat ca dupa ce au luat acid folic au ramas insarcinate, dar cred ca este pura coincidenta, deoarece acidul folic este o vitamina din complexul B.

Ajuta organismul sa produca celule sanatoase. Se gaseste in mod natural in anumite alimente. Femeile in special au nevoie de o cantitate mai mare de acid folic pe care trebuie sa o procure din alimente sau suplimente.

Este insa foarte important pentru femeile care isi doresc sa ramana insarcinate. Acidul folic previne numeroase malformatii congenitale si este important pentru sanatatea mamei si a fatului.

Este recomandat sa iei acid folic cu 2 luni inainte de a concepe, deoarece previne malformatiile spinei bifide.

Sfatul meu este in primul rand sa nu te mai gandesti, psihicul influenteaza foarte mult, incearca sa te relaxezi si sa nu te gandesti neaparat "sa concepi", incepe sa iei acid folic o capsula pe zi, nu iti face niciun rau si bucura-te de momente. Nu te gandi doar acolo.

Iiti doresc din suflet multa bafta!

gabokill
a raspuns acum 6 ani

Multumesc din suflet pentru sfat!

Carmena
a raspuns acum 6 ani

Draga mea, eu am luat acid folic mai mult de 6 luni si nu s-a intamplat nimic. Am luat si branca ursului, Vit E si degeaba. Daca nu iti faci toate analizele compatibile, poti sa iei tot felul de vitamine.

Mergi si tu si sotul la o clinica specializata, vezi toate analizele care se fac si apoi mai vb. Doamne ajuta!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/