Cum se vor incheia mediile elevilor la final de an scolar 2024

/ / Modificat: 2024-05-09
Cum se vor incheia mediile elevilor la final de an scolar 2024

 

Cursurile anului scolar 2023-2024 se termina pe 21 iunie. Potrivit Edupedu.ro, mediile elevilor la fiecare disciplina se vor incheia o singura data, la finalul anului, prin adunarea notelor si impartirea la numarul lor. Media generala anuala este media tuturor acestor medii, calculata cu doua zecimale.

“La fiecare disciplina de studiu/modul se incheie anual o singura medie, calculata prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat numar intreg. La o diferenta de 50 de sutimi, rotunjirea se face in favoarea elevului”, se arata in noul Regulament-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar (ROFUIP) care a fost publicat in Monitorul Oficial in 2022.

Pana la finalul anului calendaristic 2024, profesorii trebuie sa acorde calificative dupa urmatorul plan:

  • cate 2 note/ calificative la disciplinele cu 1 ora pe saptamana/2 ore pe saptamana, iar una dintre note trebuie sa fie acordata in urma unei evaluari scrise.
  • cate 3 note note/ calificative la disciplinele cu mai mult de 2 ore pe saptamana, dintre care o nota trebuie sa fie data in urma sustinerii unei evaluari scrise.

La finalul anului scolar 2023-2024, la fiecare disciplina de studiu sau modul se va incheia o singura medie, calculata din numarul de ore acumulate, prin rotunjirea mediei aritmetice la cel mai apropiat numar intreg. Spre exemplu, la o diferenta de 50 de sutimi, rotunjirea se va face in favoarea elevului, potrivit calendarului Ministerului Educatiei.

Media generala in anul scolar 2023-2024 se va calcula tot in acelasi mod cu calculul mediei la o materie. Nu se mai face rotunjire catre cel mai apropiat numar intreg. Asadar, media generala a elevilor va ramane cu doua zecimale, indiferent care sunt acestea. Se va face rotunjire doar daca se obtine un rezultat cu mai multe zecimale. Spre exemplu, o medie de 9,458 va fi automat o medie de 9,46. In anii trecuti de studiu nu era prevazuta aceasta rotunjire.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Incheiere an scolar

Articole recomandate

Citeste si despre