Metoda de parenting pe care Catalin Zmarandescu o aplica: ”Trebuie lasati sa aleaga ei ce vor sa faca”

/ / Modificat: 2024-05-09
Metoda de parenting pe care Catalin Zmarandescu o aplica: ”Trebuie lasati sa aleaga ei ce vor sa faca”

 

La 51 de ani, Catalin Zmarandescu traverseaza o multime de provocari din postura de tata. Copiii lui cei mici, din actuala casnicie, il supun la tot felul de probe carora sportivul trebuie sa le faca fata. Cum a ales sa ii creasca pe cei mici si cum abordeaza conflictele dintre ei. 

Cum isi creste Catalin Zmarandescu copiii

Fostul luptator Catalin Zmarandescu are cateva principii clare, de la care nu se abate, atunci cand vine vorba despre educatia copiilor. Fiul si fiica lui din a doua casnicie il supun la provocari zilnic, insa sportivul le fata fata cu brio, deoarece are deja experienta de la copiii cei mari. 

Desi poate parea dur, prin prisma sportului pe care l-a practicat, Catalin Zmarandescu le ofera un grad mare de libertate celor mici, atunci cand vine vorba despre alegeri. Zmarandescu a vorbit, intr-un interviu acordat recent, despre cat de important este sa ii lasam pe copii sa isi aleaga propria cale in viata si sa faca ce isi doresc. 

”Copiii nu trebuie fortati, trebuie lasati sa aleaga ei ceea ce vor sa faca, chiar si in momentele in care ei nu sunt decisi. Consider ca o cariera este cea mai importanta, o slujba, pentru ca in sport este posibil sa te accidentezi si apoi ajungi sa nu ai din ce sa traiesti. Asa ca daca ma iau dupa ce zice Matilda, care de trei ani ne spune ca se face doctor si luptatore, sunt bine. Partea cu luptatoare i-a iesit, sa vedem partea cu doctorul”, a povestit Catalin Zmarandescu pentru EGO.ro.

Cum gestioneaza conflictele intre frati

Catalin Zmarandescu a vorbit si despre tensiunile de la ei din familie. Fostul luptator a marturisit ca sunt multe momente in care cei mici au conflicte si ajung la bataie. In acele clipe, le explica faptul ca sunt frati si ca nu ar trebui sa se bata, ci sa se iubeasca. Pentru a-i ”pedepsi” ca se bat, sportivul ii pune sa faca flotari sau alte exercitii fizice, pentru a-si consuma energia. 

”Se bat tot timpul. Daca vedeti ce bataie este intre ei, iar apoi vin sa se impace. Sa imi aratati si mie doi frati care nu se bat. Nu exista asa ceva. Chiar e vorba aia cu copii cuminti si baba frumoasa. Nu exista asa ceva. Eu chiar incerc sa le explic ca sunt frati si sa nu se certe, cand ii vad ca se cearta ii pun sa faca flotari, diverse chestii ce imi vin in cap la momentul ala. Dar acum se cearta, acum se pupa. Sunt Tom si Jerry in varianta umana”, mai spus sportivul, in cadrul aceluiasi interviu. 

FOTO: Facebook

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parenting modern Tata crestere copil

Articole recomandate

Citeste si despre