Cum a ajuns Florin Piersic sa faca septicemie. Medic: “Asa a intrat in organism"

/ / Modificat: 2024-05-09
Cum a ajuns Florin Piersic sa faca septicemie. Medic: “Asa a intrat in organism

 

Celebrul actor Florin Piersic, in varsta de 88 de ani, se afla internat la Spitalul Foisor din Capitala, iar starea sa este una grava. Medicii il tin sub observatie pe marele actor si spun ca infectia pe care o are acum in organism este una foarte puternica. 

Dezvoltarea bacteriilor a fost favorizata de stimulatorul cardiac si de proteza de la genunchi.

Medicul Pompiliu Popescu a dat noi detalii despre starea lui Florin Piersic si a explicat cum a ajuns actorul sa faca septicemie. 

“Daca a facut aceasta infectie in sange, ea are o poarta de plecare. Nu poate stafilococul auriu, care traieste saprofit pe piele, sa migreze decat printr-o solutie de continuitate. O intepatura, o injectie, poate a facut si infiltratii in genunchi… dar in mod cert are o solutie de continuitate. Asa a intrat in organism si a facut aceasta septicemie. Sunt convins ca si cei de la infectioase si cei de la Foisor vor proceda corect scotandu-i proteza si actionand cu antibiotice are sanse sa-si revina. Sub antibiotice poate sa-si revina. Trebuie sa fim optimisti”, a mai spus medicul.

Medicul spune, de asemenea, ca starea de sanatate a maestrului este agravata si de varsta, dar si de comorbiditatile existente. 

”Parerea mea este ca varsta inaintata si o grava aritmie ii pot complica situatia. Am inteles ca la Cluj i-au scos device-ul, acum este fara. E un corp strain care, in aceste situatii, creeaza trombembolii, creeaza probleme mari in corpul gazdei.”, a pus medicul la Romania TV, potrivit dcnews.ro.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Actrite, actori, cantareti

Articole recomandate

Citeste si despre