Noi gafe ale judecatoarei din dosarul Vlad Pascu. I-a intrebat pe parintii victimelor daca au fost la inmormantare

/ / Modificat: 2024-05-10
Noi gafe ale judecatoarei din dosarul Vlad Pascu. I-a intrebat pe parintii victimelor daca au fost la inmormantare

 

Parintii victimelor tragediei din localitatea 2 Mai si tinerii care au supravietuit accidentului provocat de Vlad Pascu au fost audiati joi, la Judecatoria Mangalia, intr-un nou termen al procesului. Dupa gafele de la infatisarile precedente, cand l-a intrebat pe tatal uneia dintre victime daca fiul sau, omorat de soferul drogat, este in sala, judecatoarea Ancuta Popoviciu a continuat sa puna intrebari de neinteles pentru cei prezenti in sala.

Spre exemplu, judecatoarea a intrebat-o pe mama lui Sebastian Olariu, una dintre victime, daca s-a speriat in momentul in care a aflat ca fiul ei a murit. Pe mama Robertei Dragomir, o alta victima, a intrebat-o daca a participat la inmormantarea fiicei sale si cat a costat inmormantarea.

„Pe mine m-a intrebat daca am fost la inmormantare. Am ramas surprinsa, va dati seama, sa pui o astfel de intrebare unui parinte care isi inmormanteaza copilul. Mi se pare strigator la cer. Aceeasi impresie pe care am avut-o si randul trecut; ne-a rastalmacit cuvintele, nu a inteles din prima ce declaram noi sau ce intrebau avocatii nostri”, a declarat Livia Dragomir, mama Robertei.

Au fost audiati si tinerii supravietuitori ai accidentului din 2 Mai. Pe unul dintre ei, judecatoarea l-a intrebat daca se afla la locul accidentului in acea dimineata, un alt moment care i-a socat pe cei prezenti in sala. Acestia au ramas cu impresia ca judecatoarea nu intelege dosarul de care se ocupa si nici cum s-au desfasurat evenimentele. 

Valentin Olariu, tatal lui Sebastian, tanarul care a murit in accidentul produs de Vlad Pascu in localitatea 2 Mai, spune ca nu il mai uimeste nimic din ce scoate pe gura judecatoarea. Procesul a primit o noua amanare, iar viitorul termen de judecata va fi pe 23 mai.

„Deja m-am obisnuit cu ce face doamna Ancuta Popovici, deja nu mai am nicio uimire cand scoate ceva pe gura doamna Ancuta Popoviciu. A intrebat-o pe mama Robertei daca a participat la inmormantare, iar pe mine, daca am o fiica. Pe sotie, la fel, nici nu mai stiu.

Nu mai avem nimic, asteptam sa vina data de 23 mai, sa terminam odata cu tot circul asta si sa facem apel. Suta la suta vom face. Noi dorim doar sa se faca dreptate si dorim sa se schimbe incadrarea. Pentru ce a facut Vlad Pascu, nu merita sa fie ucidere din culpa, merita sa fie omor calificat. Si ne luptam cu toate puterile ca sa se faca dreptate.”, a marturisit Olariu.

Reamintim ca pe 19 august 2023, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar in jurul orei 5:25, in apropiere de 2 Mai, a intrat intr-un grup de pietoni. In urma impactului, doi tineri au murit si alti trei au fost raniti. Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului si a fost gasit apoi de politisti in Vama Veche. Anchetatorii au stabilit ca se afla sub influenta mai multor substante interzise, printre care cocaina, amfetamina si metamfetamina. Pascu a fost trimis in judecata, in luna octombrie, pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si conducerea unui vehicul sub influenta substantelor psihoactive.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Accidente rutiere

Articole recomandate

Citeste si despre