Ultimele discutii din forum
  1. #1
    Floricica Cu Vechime gabitzza's Avatar
    Membru inregistrat la
    05.10.2007
    Localitate
    Bucuresti
    Postari in forum
    7.679

    Idee Drojdia uscata sau drojdia proaspata?

    Eu sunt un pic nepriceputa intr-ale bucatariei cand vine vorba despre aluaturile cu drojdie - nu ca in rest as fi vreun maestru bucatar dar ma descurc.

    Si am tot vrut sa incerc retete cu drojdie, de exemplu sa fac gogosi de casa sau cozonac insa m-am lasat pagubasa de fiecare data pentru ca nu ma lamuream exact cum sa folosesc drojdia si nici de care sa iau uscata sau proaspata.

    Care este mai buna, mai "eficienta", care este diferenta dintre ele?

  2. #2
    Banned Floricica Cu Vechime mother2's Avatar
    Membru inregistrat la
    30.08.2006
    Localitate
    Bistrita
    Postari in forum
    8.340
    Gaby eu folosesc doar drojdie proaspata.
    De aia la cubulet, Pakmaya, cred ca am scris bine. Imi place tare mult.
    Drojdia uscata merge pentru aparatele de preparat paine, merge si la framantatul cu mana dar eu m-am obisnuit cu asta proaspata.

  3. #3
    Floricica Senior roxy29's Avatar
    Membru inregistrat la
    12.10.2009
    Postari in forum
    4.012
    eu folosesc din amandoua...adica atunci cand stiu ca voi face ceva cocaturi iau una proaspata. insa pentru cazurile neprevazute am mereu 1-2 pliculete uscata. asta deoarece cea proaspata are termen de valabilitate destul de scurt. sunt multumita de cea uscata.


  4. #4
    Floricica Avansata ramona07's Avatar
    Membru inregistrat la
    04.02.2007
    Postari in forum
    1.803
    Am sters mesajul...nu stiu de ce mi-a aparut de 2 ori..imi cer scuze.
    Modificata de ramona07; 19.01.2011 la 14:44:30.
    alex&sebi...11.08.2007

  5. #5
    Moderator Floricica Senior ankag's Avatar
    Membru inregistrat la
    25.01.2010
    Postari in forum
    2.561
    Si eu folosesc de amandoua felurile, cea uscata mai mult cand nu am cumparata proaspata.
    Cea uscata nu mi s-a parut niciodata sa lase gust de drojdie, asa ca de exemplu cand fac croissante cu unt, aluat din ala in foi, folosesc uscata. Sau la orice aluat asa mai pretentios sa zic. Dar la paine si tot felul de chifle, sau cozonac, gogosi, merge super bine cea proaspata.
    Iar de folosit se folosesc usor amandoua, in general spun retetele cum.
    Recomand cu toata caldura aparatul de facut paine, atat pentru paine, cat si pentru aluaturi, eu numai asa mai fac aluaturile si imi ies grozave. Pentru mine e o adevarata pasiune sa fac tot felul de aluaturi, care mai de care mai complicat si mai frumos. Si am o prietena care face si dulceata la aparat si a zis ca i-a iesit super misto.
    Lilypie Second Birthday tickers

    Lilypie Fourth Birthday tickers

  6. #6
    Floricica Avansata ramona07's Avatar
    Membru inregistrat la
    04.02.2007
    Postari in forum
    1.803
    Eu pana nu de mult am folosit numai proaspata, insa am incercat si uscata- la aluatul de pizza- si imi place mai mult cum imi iese aluatul cu aia uscata.
    Cred ca depinde de indemanarea pe care o are fiecare gospodina- la framantat...eu sant mai stangace la capitolul gogosi, prajituri...imi face mami.
    alex&sebi...11.08.2007

  7. #7
    Moderator Floricica Veterana dami28elena11's Avatar
    Membru inregistrat la
    18.07.2006
    Postari in forum
    24.100
    eu folosesc din cea uscata..de la Dr.Oetker
    sunt foarte multumita de ea.Succes garantat daca este ok si faina.
    La cea proaspata am mai luat teapa"
    - Daruind, facem lumea mai buna!

    Elena are nevoie de ajutorul vostru!Povestea ei o puteti gasi pe blogul de mai jos!
    BLOGUL MEU pentru Elena

    Mami a doi copilasi nazdravani Elena 11 mai 2006 si Damian 28 octombrie 2009

  8. #8
    Floricica Nou Venita pcrism's Avatar
    Membru inregistrat la
    01.07.2008
    Postari in forum
    7

    Croissante cu unt?

    Buna!

    Cum faci croissantele cu unt (reteta)? Si daca stii care este echivalentul in gr a un sfert de lingurita de drojdie uscata... Am gasit o reteta de paine pe net si nu stiu cum sa echivalez in gr si drojdie proaspata.

    Multumesc :)


    Citat Postat de ankag Vezi mesajul
    Si eu folosesc de amandoua felurile, cea uscata mai mult cand nu am cumparata proaspata.
    Cea uscata nu mi s-a parut niciodata sa lase gust de drojdie, asa ca de exemplu cand fac croissante cu unt, aluat din ala in foi, folosesc uscata. Sau la orice aluat asa mai pretentios sa zic. Dar la paine si tot felul de chifle, sau cozonac, gogosi, merge super bine cea proaspata.
    Iar de folosit se folosesc usor amandoua, in general spun retetele cum.
    Recomand cu toata caldura aparatul de facut paine, atat pentru paine, cat si pentru aluaturi, eu numai asa mai fac aluaturile si imi ies grozave. Pentru mine e o adevarata pasiune sa fac tot felul de aluaturi, care mai de care mai complicat si mai frumos. Si am o prietena care face si dulceata la aparat si a zis ca i-a iesit super misto.

  9. #9
    Floricica Nou Venita ioana_v2009's Avatar
    Membru inregistrat la
    28.11.2011
    Postari in forum
    19
    Sunt produse care reactioneaza mai bine la drojdia prospata si altele la cea uscata, asa ca, din experienta mea, e destul de greu sa fie echivalate...

OK

Acest site folosește cookie-uri pentru o mai bună experiență de vizitare. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Detalii aici

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Creeaza cont! sau Urmareste-ne pe Facebook!