Cauta

Fetita mea are 5,1 kg, la 10 saptamani, nascuta de 4,1 kg, la externare 3,88kg. Este bine cum creste?

Ionica Maria a intrebat pe 14.12.2013

Ma cam ingrijoreaza ritmul de crestere al fetitei mele. A avut o perioada de colici, cand plangea mult, nu prea manca, acum are scaune cam moi, cu mucus. Am facut coprocultura, nu a iesit nimic.A vazut-o un medic pediatru, cotat ca medic bun la noi, in judetul Olt, pensionar, dl Conea.

Zice ca este bine, ca scaunele moi cu mucus sunt normale, dar tot domnul zice ca la 4 luni isi dubleaza greutatea. A zis sa-i introduc in alimentatie 20 ml zeama orez / mucilagiu la fiecare biberon, vad ca azi a papat cu pofta. Ma ingrijoreaza ca seara, de la ora 8-10, pana dimineata la 4,5 nu mai mananca, sa o trezesc, rar mai papa pe la ora 2.

Manca cam 60-100 ml de 7,8 ori pe zi, de azi vad ca papa chiar 120 ml, sper sa ia in greutate, in rest este vioaie. Ce sa ma fac, eu nu sunt deloc multumita. Sa mai merg la alte investigatii, este caz patologic? Va multumesc!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Fetita dvs s-a nascut cu aproape 1 kg in plus de greutate fata de majoritatea care se nasc cu 3000 - 3250 gr.

In urmatoarea perioada (2 luni si jumatate) a crescut 1800 gr, deci e bine si acum are 5100 gr.

Probabil ca, secretia lactata a dvs nu mai este suficienta, dar nu trebuie sa va ingrijorati ca la 5 luni, puteti incepe diversificarea, care va completa schema de alimentatie necesara.

Scaunele se vor normaliza pe parcurs. Noaptea lasati-o sa se odihneasca si nu o treziti. Dvs alimentati-va corespunzator - lactate, fructe si odihniti-va, pentru a mai avea lapte cel putin pana la 6 luni.

Tineti legatura cu Dr. Conea care v-a facut recomandari corecte. Dansa este un medic pediatru, bun specialist care s-a format in Clinica de Pediatrie din Timisoara in colectivul din care am facut si eu parte si director al Spitalului de Copii timp de 18 ani de zile, deci fetita este sub o supraveghere competenta.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/