Cauta

Continuam cu alaptarea la cerere?

Laura a intrebat pe 10.06.2014

Bebe alaptat exclusiv la san, a inceput diversificarea la 6 luni cu piure semilichid de legume.

Alaptarea o continuam tot la cerere sau trebuie facut un program de masa?

Ma puteti ajuta cu mai multe informatii va rog despre mesele din timpul zilei - lapte si mese solide si orele la care trebuie date?

Multumesc.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Diversificarea alimentatiei la un bebe de varsta 5 + 6 luni, se incepe fie cu supa de legume strecurata, fie cu cereale fara gluten
( orez ) un fel de piureu bine pasat fie in apa, fie in lapte ( neindulcit ) nu se da singur la o masa.

Se intrerupe suptul de la mama, sau se da preparatul cu o lingurita mica de plastic - se incepe cu 3-4 lingurite, apoi treptat se creste cantitatea zilnic, apoi se continua suptul.

Bebele trebuie trecut, treptat, de la alimentatia la cerere la un program de 5-6 mese - 3 principale si 2 gustari se poate mentine, de lapte sau supt, la aceleasi ore dupa urmatorul principiu: dimineata cand se trezeste, pranz, intre orele 13:00 - 14:00 si cina intre orele 20:00 - 22:00, iar gustarile intre orele 10:00 - 11:00 si 16:00 - 17:00, prin intelegere si cu acceptul bebelui.

Piureurile, pulpa de fructe cu sau fara biscuiti sau fainoase, budincile se dau de obicei la gustari, iar ficatul de pui, galbenusul de ou, carnea si alte alimente se pregatesc pentru mesele principale.

Alaptarea pana la intarcare numai ca o completare suplimentara.

Totul se face cu rabdare si perseverenta.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/