Cauta

Bebe nu vrea sa manance. Ce imi recomandati?

Elena a intrebat pe 01.11.2016

Bebelusul meu de 10 luni jumatate refuza sa mai manance.

A slabit 1kg intr-o luna. Dimineata nu mananca altceva decat biscuiti de bebelusi (am incercat sa nu-i mai dau ca poate mananca altceva, dar nu vrea nimic, nici macar lapte ), la pranz cateva lingurite de legume/50g (maxim) de carnita, sau cateva (4-5)lingurite de fructe. Incerc sa-i dau lapte dupa ca si completare si nu vrea deloc, la 17.00 (chiar 18.00) un iaurtel mic de care ma rog jumate de ora si la culcare 150ml lapte cu cereale.

Nu stiu cum si ce sa fac sa manance, el a fost un mancacios de la inceput, iar de o luna nu mai vrea sa manance.
ce imi recomandati?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 3 ani

Contactati medicul de familie, pentru a fi examinat medical (gingiile pot fi inflamate din cauza eruptiei unor dinti de lapte). La laborator sa i se faca hemoleucograma si examen coproparazitologic, pentru o eventuala anemie; la nevoie rezultatele mi le trimiteti si le voi interpreta eu. Pana atunci, copilul fiind aproape de varsta de 1 an, incepeti sa-i introduceti in alimentatie cantitati pe care le accepta din alimentatia familiei(care are alt gust). Astept observatiile dvs! Sanatate!

Elena
a raspuns acum 3 ani

Buna dimineata! Am revenit cu vesti, am fost la medicul de familie si l-a consultat, a spus ca nu i se pare nimic suspect si ca poate din cauza dintisorilor refuza sa manance, ca in rest este sanatos, mi-a dat vitamina C, o fiola pe zi si 10 picaturi de fier pentru 2 saptamani si bonnisan pt reglarea tranzitului (el iese mai tare afara si cu fierul sa nu se constipe) plus reintroducerea laptelui noaptea,au trecut deja 5 zile si nu am rezultat. Din astea 5 zile in una singura a mancat bine in rest la fel ca inainte. Doar laptele a mai crescut in volum (noaptea)am ajuns la 500-600 ml in 24 ore , inainte avea doar 300 in 24 de ore. Ce imi recomandati?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/