Studiu: Parinti permisivi, copii obezi

/ / Modificat: 2024-04-29
Studiu: Parinti permisivi, copii obezi

 

Stilul de educatie pe care parintii il impun copiilor lor are o mare influenta asupra greutatii acestora. Cel putin aceasta este concluzia la care au ajuns cercetatorii de la Royal Children's Hospital din Melbourne si de la Murdoch Children's Research Institute atunci cand au analizat cazurile a 5.000 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 5 ani.

Potrivit studiului, parintii prea permisivi, care nu le impun limite copiilor lor sau care neglijeaza educatia acestora, au mai multe sanse ca micutii lor sa devina obezi sau supraponderali.

Parintii mai stricti, pe de alta parte, tind sa aiba copii cu un indice de masa corporala mai mic.

Ceea ce este curios este ca argumentul este complet contrar celor spuse de un studiu al Universitatii din Boston, potrivit caruia parintii prea stricti ii incurajeaza pe copii sa devina obezi.

Fara a diminua importanta cercetarilor efectuate de oamenii de stiinta, in cele din urma, cheia sta in moderatie in tot ceea ce tine de educatia copiilor.

Este clar ca a fi prea stricti este la fel de daunator pentru copiii nostri ca si a fi prea permisivi.

Obezitatea este doar un alt exemplu al daunelor pe care le putem crea in randul copiii nostri daca nu stim sa gasim echilibrul necesar.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Studiu Obezitate copii Parinti permisivi

Articole recomandate

Citeste si despre