Anunt ingrijorator al oamenilor de stiinta. Ce virus ar putea provoca urmatoarea pandemie

/ / Modificat: 2024-04-30
Anunt ingrijorator al oamenilor de stiinta. Ce virus ar putea provoca urmatoarea pandemie

 

Dupa pandemia provocata de coronavirus, un alt agent patogen ar putea provoca o situatie similara la nivel global, avertizeaza oamenii de stiinta. Potrivit unui sondaj, gripa ar putea fi responsabila pentru urmatoarea pandemie. 

Cercetarea ale carei rezultate vor fi publicate la finalul lunii arata ca 57% dintre expertii in boli infectioase, care au luat parte la studiu, au ajuns la aceeasi concluzie. Specialistii sunt de parere ca o tulpina a virusului gripal ar putea provoca urmatoarea pandemie, potrivit The Guardian. 

Oamenii de stiinta care au participat la cercetare au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat mutatiile pe care le sufera virusul gripal in ultimul timp. 

”Amenintarea numarul unu”

”Ai putea descrie aceste focare ca fiind mici pandemii. Ele sunt mai mult sau mai putin controlate, deoarece diferitele tulpini care le provoaca nu sunt suficient de virulente, dar nu va fi neaparat asa mereu”, a explicat Jon Salmanton-Garcia, de la Universitatea din Koln, cel care a condus studiul. 

”Gripa a ramas, intr-o foarte mare masura, amenintarea numarul unu in ceea ce priveste potentialul pandemic in ochii unei majoritati a oamenilor de stiinta din lume”, a mai spus specialistul. 

Aceste informatii vin in contextul in care, recent, Organizatia Mondiala a Sanatatii si-a exprimat ingrijorarea cu privire la raspandirea tulpinii H5N1 a gripei, cea care este responsabila pentru aparitia gripei aviare. 

FOTO: Pixabay

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Oameni de stiinta Pandemie Virusolog

Articole recomandate

Citeste si despre