O fetita de 4 ani din Calarasi a murit dupa ce a mancat macrou congelat de la magazinul din sat

/ / Modificat: 2024-04-30
O fetita de 4 ani din Calarasi a murit dupa ce a mancat macrou congelat de la magazinul din sat

 

Tragedie fara margini in judetul Calarasi, unde o fetita in varsta de 4 ani a murit dupa ce a mancat macrou congelat cumparat de la magazinul din sat. 

Totul s-a intamplat luni dimineata, in jurul orei 8.30. Atunci, familia a sunat la 112 dupa ce fetita de 4 ani si-a pierdut cunostinta. A fost dusa imediat la spital si intubata, insa la scurt timp a murit. 

Bunica a facut infarct cand a auzit ca fetita a murit 

La doar trei ore dupa tragedie, familia a sunat din nou la 112, dupa ce bunicilor li s-a facut rau cand au auzit vestea tragica. Bunica, in varsta de 55 ani, si bunicul, 66 de ani, au fost dusi la spitalul din Oltenita. Din pacate, bunica a murit. 

Familia a declarat ca micutei i s-a facut rau dupa ce a mancat macrou congelat. Acum, DSP a demarat o ancheta epidemiologica pentru a afla ce s-a intamplat.

"In cursul zilei de 29.04.2024 s-a inregistrat un eveniment tragic in judetul Calarasi, decedand in aceeasi zi, in cursul diminetii, o fetita de 4 ani si in jurul pranzului bunica acesteia. Evenimentul a fost notificat initial ca suspiciune de toxiinfectie alimentara, fiind posibil incriminat pestele consumat in cursul zilei de duminica. La masa au participat 10 persoane, din care 4 copii si 6 adulti, produsele consumate au fost numeroase (peste, ceafa porc, mici, carnati porc, coaste porc, gogosi). Greturi si varsaturi au avut doar fetita de 4 ani si bunica acesteia", a informat marti Ministerul Sanatatii.

O alta ancheta a fost inceputa de Directia Sanitar-Veterinara. De asemenea, Politia a fost sesizata in acest caz si este asteptat rezultatul necropsiei fetitei.

„Noi am adresat niste avertismente catre consumatori in perioada Floriilor, in care se consuma peste, cu privire la calitatea produselor... In acest caz vom face verificari pentru a stabilit daca operatorul economic a desfasurat o activitate autorizata, daca are conditii de depozitare si comercializare a pestelui in conformitate cu prevederile legale”, a declarat Sebastian Hotca, seful ANPC.

 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tragedie copil Drama copil Peste alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre