Ce legatura exista intre nivelul intelectual al copiilor si pedepsele fizice aplicate de parinti

/ / Modificat: 2024-04-29
Ce legatura exista intre nivelul intelectual al copiilor si pedepsele fizice aplicate de parinti

 

Un studiu realizat de cercetatori americani a demonstrat ca exista o legatura directa intre nivelul intelectual al copiilor si pedepsele fizice pe care le primesc micutii.

Potrivit studiului, se pare ca acei copii care au un nivel intelectual mai ridicat, dobandit prin carti sau jocuri educative, au parinti care folosesc rar pedeapsa fizica.

Studiul sugereaza, de asemenea, ca frecventa cu care parintii isi pedepsesc fizic copiii poate determina gradul de intelectualitate al copilului.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, au fost folosite date de la 800 de copii, incluzand aspecte precum religia, situatia financiara a familiei, varsta copilului si a mamei si chiar numarul de pedepse pe care copiii le-au suferit din partea parintilor.

Rezultatele au aratat ca educatia mamei sau varsta acesteia nu sunt factori determinanti in ceea ce priveste cauza pedepselor fizice, la fel ca si zona de resedinta sau statutul economic al familiei. Totusi, potrivit studiului, religia practicata de parinti poate determina daca exista mai multe sau mai putine pedepse.

Ceea ce ar trebui sa stie toti parintii este ca, cu cat le ofera mai multi stimuli intelectuali copiilor, cu atat comportamentul lor va fi mai bun si ca pedeapsa fizica nu este o solutie. Pedeapsa fizica nu este benefica pentru niciuna dintre parti si este necesar sa constientizam daunele reale pe care le produce, care provoaca si daune psihologice, mult mai greu de remediat, dar foarte usor de evitat.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Intelect copii

Articole recomandate

Citeste si despre