Nu exagera cu piureul de morcovi. Ce se intampla cand ii oferi bebelusului prea mult morcov

/ / Modificat: 2024-04-29
Nu exagera cu piureul de morcovi. Ce se intampla cand ii oferi bebelusului prea mult morcov

 Piureul de morcovi este un aliment bogat in nutrienti si foarte sanatos, asigurand bebelusilor doze mari de vitamine si minerale pentru dezvoltarea lor. Dar trebuie sa tii cont de faptul ca acest aliment trebuie administrat cu moderatie, daca nu doresti ca pielea bebelusului sa capete o culoare galben-portocalie.

Explicatia este simpla: morcovii sunt bogati in caroten, o substanta care, desi prezenta in multe fructe si legume, este mai vizibila in acest tubercul. Bebelusul prezinta acest exces de caroten mai ales pe talpile picioarelor si pe palmele mainilor, in unele cazuri mai extreme se poate vedea si pe fata.

Acest lucru nu este rau pentru sanatatea bebelusului, dar este rau pentru aspectul acestuia. Mai mult, un bebelus galbui sau portocaliu poate fi suspectat ca are un exces de bilirubina, desi acest lucru este usor de detectat, deoarece atunci cand este prezenta bilirubina, albul ochilor devine galben, in timp ce in cazul unui exces de caroten in organism, ca urmare a consumului excesiv de legume, albul ochilor nu se modifica.

Consumul excesiv, chiar si de alimente sanatoase si benefice, prezinta, de asemenea, riscuri. Totul trebuie administrat cu masura. Daca pielea bebelusului se schimba spre o culoare portocalie, este suficient sa se reduca consumul de morcovi pentru ca aceasta sa revina la starea naturala, desi in functie de incidenta poate dura cateva luni.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Morcov alimentatie bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre