Greseala pe care o fac majoritatea adolescentilor cand traverseaza. Titi Aur: ”Nu i-a invatat nimeni”

/ / Modificat: 2024-04-30
Greseala pe care o fac majoritatea adolescentilor cand traverseaza. Titi Aur: ”Nu i-a invatat nimeni”

 

Majoritatea parintilor stau cu grija atunci cand copiii lor trebuie sa mearga singuri pe strada, fie la scoala, fie la diverse activitati. Specialistul in conducere defensiva Titi Aur trage un semnal de alarma cu privire la un obicei pe care il au tot mai multi copii si adolescenti si care le poate pune viata in pericol. 

Obiceiul periculos pe care il au copiii atunci cand traverseaza

Inca de cand sunt foarte mici, copiii trebuie sa invete regulile de circulatie care le pot salva viata in calitate de pietoni. Cei mici trebuie sa stie sa se asigure corect, din stanga si din dreapta, atunci cand trec strada, sa traverseze doar pe zebra si sa fie atenti la masini, chiar daca semaforul este verde. 

Din pacate, pe masura ce cresc si au diferiti factori care le distrag atentia, copiii sunt din ce in ce mai putin atenti la traversare. O spune Titi Aur, fost pilot de raliu si specialist in conducere defensiva. Invitat recent la emisiunea DC News, el a descris un fenomen ingrijorator pe care l-a observat in randul adolescentilor si al copiilor. 

Mai exact, acestia stau cu ochii in telefoane si nu mai sunt atenti la semafor. Se ghideaza numai dupa semnalul sonor al semaforului pentru pietoni si nu ridica ochii din telefon pentru a verifica daca s-a facut verde sau daca masinile au oprit, asa cum ar trebui. 

Pentru ce sunt acele sunete, de fapt

”Ce nu stiu ei (n.r. copiii), pentru ca nu i-a invatat nimeni, e ca acele sunete sunt pentru persoanele cu dizabilitati, pentru cei care nu vad. Persoanele care nu vad ridica si bastonul, pentru a atentiona si mai mult conducatorul auto. Nevazatorul aude ca sunetul pentru trecere s-a activat, dar el nu poate sa vada ca vine sau nu o masina, asa ca ridica bastonul.

Nici soferii nu mai stiu semnul acum. Cand o persoana ridica bastonul inseamna ca este nevazatoare si acel om isi asuma uneori sa treaca si pe unde nu e trecere de pietoni. Acesti tineri au simtit instinctiv ca la trecerea de pietoni pot sa stea cu ochii in telefon si cand e piuitul de verde pot sa treaca, dar fara sa tina cont si de faptul ca nu toate masinile opresc la rosu“, a explicat Titi Aur, la DC News.

 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Traversare strada copii Greseli copii

Articole recomandate

Citeste si despre