Cauta

Se anuleaza indemnizatia?

rodica a intrebat pe 28.09.2015

Sunt momentan in crestere copil cu handicap de la 3 pana la 7 ani. Am nascut pe 9.09.2015 si nu am beneficiat de concediul prenatal. De la ajofm mi s-a spus ca voi intra in indemnizatia pentru noul nascut incepand cu 21.10.2015. Este corect? Se va anula indemnizatia pentru handicap? Sau se acorda in paralel, fiind situatii diferite? De ce acte am nevoie pentru acordarea indemnizatiei? Se mai completeaza adeverinte la angajator, eu fiind cu contractul suspendat? Cum se va calcula indemnizatia pentru noul nascut?
Multumesc anticipat!

1 raspunsuri

Krisstina
a raspuns acum 5 ani

Nu ar trebui sa se suspende indemnizatia pentru primul copil, in schimb, in functie de timpul ramas din CCC pentru primul copil, pe toata perioada in care se suprapun cele doua CCC, se va primi un supliment de 600 de lei, pana ce CCC 1 se incheie ( dar mai inainte ca cel de al doilea copil sa implineasca 2 ani) sau pana ce al doilea copil face 2 ani.

Se va depune la Primaria de domiciliu o cerere tip, la care se ataseaza certificatul de nastere al celui de al doilea copil pt obtinerea suplimentului - 600lei/luna.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/