Cauta

Spondilita anchilozanta si sarcina.

adriana01 a intrebat pe 24.04.2013

Am fost diagnosticata cu spondilita anchilozanta stadiu incipient. Urmez tratament cu antiinflamator nesteroidian 200g/zi. Pot ramane insarcinata sub acest tratament. As dori sa stiu daca afecteaza o viitoare sarcina? De asemenea, am inteles ca in aceasta boala sistemul imunitar este deficitar producand anticorpi si ca este posibil sa faca lucrul acesta si in cazul in care se instaleaza sarcina, anume sa produca anticorpi impotriva fatului si sa se produca un avort spontan. Se poate intampla asta? Intr-un alt articol, insa am citit ca sarcina femeilor cu spondilita nu este diferita fata de cea a femeilor sanatoase. Ma puteti lamuri va rog. Multumesc.

1 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Daca boala dvs cronica este bine controlata puteti sa incercati sa ramaneti gravida si sarcina are aceleasi riscuri ca in populatia generala (fara SA).

Inainte se considera ca bolile autoimune se amelioreaza in sarcina si se acutizeaza dupa nastere, astazi studiile mari arata ca nu este neaparat asa si ca reactivitatea proprie este cea care dicteaza evolutia.

Se considera ca SA nu are efect asupra sarcinii. Deci - vorbiti cu medicul reumatolog care va urmareste, folositi un tratament compatibil cu sarcina si hotarati daca puteti incerca sa ramaneti gravida. Va dau un link pentru mai multe informatii http://www.spondylitis.org/patient_resources/women.aspx

Va doresc succes!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/