Cauta

Copilul meu are 11 ani si 80 kg. Pot sa-i dau Colon Help pentru slabire?

alina a intrebat pe 11.01.2014

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Cu parere de rau, va inteleg ingrijorarea dvs fata de greutatea de 80 Kgr pe care a acumulat-o fiul d-vs in varsta de 11 ani, dar nu inteleg motivul pentru care ati asteptat atata timp, deoarece acest aspect s-a desvoltat sub privirile intregii familii.

La varsta de 1 an, copilul are in medie 9 kg, la 2 ani are 12 Kg, la 4 ani 17 Kg, la 10 ani 34 Kg, iar la 11 ani 35 Kg.

Deci, diferentele se puteau observa atat de catre familie cat si de catre orice cadru medical.

Cauza poate fi ori de natura endocrina, ori prin greseli alimentare ( putin probabil).

Aveti o singura cale - consult la medicul de familie si cu bilet de trimitere consult si explorari la Endocrinologie si un serviciu medical de Nutritie si Dietetica.

Copilul trebuie sa practice un sport - daca inima ii permite si sa aiba un regim alimentar, fara fainoase, fara dulciuri, fara grasimi, paine in cantitati reduse, pana se va stabili un diagnostic.

aliginina
a raspuns acum 6 ani

Pai la greutatea asta, mergeti cu el la specialist, vorbiti cu medicul de familie, dar si cu un nutritionist.

Trebuie sa il educati astfel incat sa constientizeze ca anumite alimente sunt periculoase in lupta cu kilogramele.

Poate copilul mananca datorita unor factori de natura fiziologica sau psihologica. Faptul ca ii dati colon help nu il ajuta pe termen lung, oricum am citit undeva ca e periculos (articol scris de un medic internist).

Parerea mea este ca trebuie sa analizati obiceiurile alimentare ale intregii familii, sa reganditi portiile, alimentele si orele la care acestea se serves, iar ca sa il ajutati cu adevarat pe copil este necesar ca toata familia sa adopte noul stil de viata (data bauturi carbohazoase, sucuri, dulciuri, mancare grasa, mezeluri,etc).

Sincer il compatimesc pe copil, iar parintii au mare parte din vina. Sa nu credeti ca exista o bautura/pastila care sa il ajute sa slabeasca in timp record. Anul trecut o tanara a murit datorita unor suplimente alimentare de slabit, deci nu e de joaca!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/