Cauta

Se poate confunda un frison cu o convulsie febrila? Care sunt asemanarile si deosebirile?

Hayeti a intrebat pe 22.10.2013

Baietelul meu a avut de curand un astfel de episod pe fondul unei viroze, dupa somnul de pranz s-a trezit inghetat si crispat de frig si la scurt timp a inceput sa aiba tresariri, ca atunci cand tremuri de frig, fara o frecventa constanta, sporadice. Copilul a fost constient, desi avea o stare de letargie, incerca sa zambeasca cu greu, dar se vedea ca face eforturi sa isi tina ochii deschisi. Aceste tresariri cred ca il deranjau si/sau speriau, pt. ca isi manifesta discomfortul prin scancete, in momentul producerii.
Pe masura ce a depasit momentul "frig" a inceput sa creasca vertiginos febra.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Este bine cum ati formulat intrebarea si felicitari pentru modul cum ati descris evenimentul, pe care constat ca l-ati observat cu mare atentie.

Acesta este tabloul clinic care precede ascensiunea termica spre 39 grade C si chiar peste (hiperpirexie) in majoritatea afectiunilor la multi bolnavi ( nu ati mentionat varsta, dar mai ales la copii ).

Aceasta stare cu tremor si extremitatile reci precede ascensiunea febrila, pe cand convulsia poate apare dupa apogeul febril ( 39 - 40 grade ).

Nu trebuie sa va faceti probleme. Discutati si cu medicul de familie.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/