Cauta

Intarcarea la 1 an si jumatate.

simaf a intrebat pe 30.01.2013

Fetita mea are 1 an si jumatate si ma gandesc s-o intarc. Am incercat de-a lungul timpului sa-i dau lapte cu biberonul dar nu vrea sub
nicio forma, doar san! Daca nu-i dau san, e jale, plange pana nu mai poate. Ce sfaturi imi puteti da, ca sa o intarc mai usor?

3 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 7 ani

Majoritatea mamelor incep pregatirea intarcatului de la varsta de 1 an cand bebele mananca aproape din toate alimentele, atat cu biberonul sau canita (laptele) cat si cu lingurita celelalte, pe langa suptul de la san. De altfel, cred ca si d-ta ai procedat tot asa pe toata perioada diversificarii. Acum, cand laptele d-tale nu mai corespunde nevoilor de crestere si desvoltare a copilei, oricum trebuie sa intrerupi, lent sau brusc suptul. Foloseste toate trucurile posibile, inclusiv aplicarea de suc amar de grapefruit sau acru de lamaie pe mameloane de mai multe ori pe zi si seara inainte de culcare, fara sa fii vazuta si sa nu te opui atunci cand incearca sa suga. Treptat vei vedea ca nu-i place si-l va refuza, avand mesele celelalte asigurate. Trebuie rabdare si perseverenta.

pavalina
a raspuns acum 7 ani

Intarcatul este o perioada dificila atat pentru mama cat si pentru copil. Stiu persoane care au reusit sa intarce copiii treptat cu ei acasa sau persoane care au dus copiii la bunici si au intarcat dintr-o data. Sfatul meu este sa ai multa rabdare si mult calm, sa ai taria sa nu mai cedezi, o sa refuze o perioada laptele praf din biberon, dar la un moment dat cand va vedea ca nu are alta varianta o sa il accepte. Incearca sa ii oferi laptic cu canuta sau cu paiul, nu cu biberonul. Mai stiu o mamica care atunci cand i-a oferit prima data biberonul fetitei sale a pus la cale o adevarata sceneta. A adunat toate jucariile de plus dragi fetitei si le-a dat cu biberonul pe rand pana cand fetita a cerut singura sa bea laptic din biberon si l-a acceptat fara probleme. Daca ai incercat recent sa ii oferi biberonul si l-a refuzat, asteapta o saptamana doua si incearca din nou, nu uita sa fii pozitiva, sa zambesti si sa il faci sa aiba increderea ca ii oferi ceva bun pentru el. Daca tot il refuza incearca si varianta cu paiul sau cu canuta. Fii consecventa si nu ceda chiar daca plange, explica-i mereu ca este copil mare si trebuie sa bea laptic din canuta/biberon ca ceilalti copii de varsta ei.

simaf
a raspuns acum 7 ani

Multumesc frumos pentru raspuns!

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/