Cauta

Fetita mea refuza orice fel de lapte, iar laptele de san nu o ajuta sa ia in greutate, ce pot sa fac?

CosminaLoredana a intrebat pe 12.12.2015

Fetita mea, de 17 luni, refuza categoric laptele. Am incercat sa-l "camuflez" cu tot felul de arome ( miere, fructe, cereale etc.), l-am pus in cana, castronel cu lingurita cu paiul, dar nu am avut succes, pur si simplu nu mai vrea lapte.

Greutatea la nastere a fost de 2730 gr. si 49 cm. lungime.

A fost alimentata doar cu san pana la 3 luni, nu a evoluat corespunzator cu greutatea si am trecut si la formula, deci mixt.

Diversificarea a debutat cu apetit capricios, dar pana la urma mananca satisfacator.

Problema acum este refuzul total de lapte, nu mai vrea nici iaurt, nici branza, doar san.

Acum la 17 luni are 8200 grame, lungime 76 cm. inaltime. De la nastere si pana-n prezent am mers la medici pediatrii, analize, controlale si toate cele, fetita este sanatoasa, insa greutatea este in continuare deficitara.

In rest vioaie, alearga, vorbeste, canta. Este dezvoltata ok.

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 4 ani

Chiar daca fetita are aproape varsta de 1 an si jumatate puteti continua cu laptele de mama atata timp cat aceste exista - chiar pana la 2 ani.

Concomitent laptele de vaca si derivatele, chiar in cantitati reduse, le puteti combina cu alte alimente si chiar in desert - prajiturele - lapte de pasare, pana se va obisnui.

Cresteti cantitatile de carne, galbenus de ou, peste alb si chiar somon, fainoase si fructe.

Deoarece are un deficit ponderal de aproximativ 1500 gr, incercati PERITOL solutie de 2 X 1/2 lingurita pe zi care influenteaza atat apetitul cat si cresterea in greutate.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/