Cauta

Bebe se trezeste spontan, dar adoarme foarte greu. Un exemplu: aseara a adormit la 10:00, s-a trezit la 12:00.

betaanca a intrebat pe 03.07.2014

Sunt o proaspata mamica (o saptamana si 5 zile) si am o problema. Bebe se trezeste spontan, dar adoarme foarte greu. Un exemplu: aseara a adormit la 10:00, s-a trezit la 12:00.

Am alaptat-o, m-am uitat la pampers, totul era ok, doar ca ea nu a mai vrut sa mai adoarma pana in jurul orei 3.

Dupa, s-a trezit la 6, am alaptat-o, i-am schimbat pampersul. A adormit in jurul orei 9. Cat sta treaza nu plange, decat daca o pun in patut. Sta pur si simplu. Nu stiu ce sa ii fac. Ce as putea sa ii fac?

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Inteleg ca aveti o fetita in varsta de aproape 2 saptamani si o alimentati natural (la san ) deci acum sunteti la domiciliu si inca in perioada de adaptare atat la mediu cat si la ritmul de alimentatie.

In primul trimestru de viata bebele poate solicita sa suga "la cerere" fara orar, deci se poate trezi la orice ora si dormitul sau adormitul urmeara deasemeni un program neregulat.

Pot apare si colici abdominale, care-l fac sa fie nelinistit, sa se foiasca sau sa se trezeasca, uneori chiar cu plans - pentru care va primi solutie de Alinan sau Colic Baby.

Dupa fiecare supt trebuie mentinut in brate in pozitie verticala pana elimina aerul din stomac prin ragaeli, apoi se aseaza in patutul lui, ca la maternitate, ca sa se obisnuiasca - nu al mamei si nici langa ea, unde se trezeste la orice miscare, orice zgomot cat de mic.

Procedand altfel, veti avea problema mai tarziu. Pe parcurs si treptat ii veti stabili un orar de alimentatie din 3 in 3 ore, apoi din 4 in 4 ore exceptand noaptea care va fi pentru odihna atat pentru bebe cat si pentru mama.

Astfel se va obisnui, atat cu patul sau cat si cu ritmul de alimentatie si cu intervalele de veghe - somn.

betaanca
a raspuns acum 6 ani

Bebe doarme in patutul ei, nu cu mine.

Ppentru colici ii dau atat ceai Babycalm (intre mese) cat si Espumisan (inainte de fiecare masa).

De fiecare data dupa alaptare ii elimin aerul. Ce ma nelinisteste pe mine nu e ca se trezeste des ci de ce adoarme atat de greu. Unde gresesc?

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/