Ultimele discutii din forum
 1. #1
  Floricica Nou Venita cesa's Avatar
  Membru inregistrat la
  15.06.2005
  Postari in forum
  115
  Ce semnificatie au pentru voi verighetele? Ce se poate intampla in cazul in care unul dintre parteneri pierde verigheta sa?

 2. #2
  Floricica Nou Venita cattaniut's Avatar
  Membru inregistrat la
  30.11.2004
  Postari in forum
  47
  Inelul de logodna constituie primul simbol al dragostei. Acesta deschide ferestrele inimii si calea spre o viata fericita. Atat forma circulara cat si piatra reprezinta dragoste impartasita si adevarata cat si o legatura durabila. Inelul de logodna perfect este acela daruit din tot sufletul si cu toata dragostea, la momentul potrivit.

  Primii despre care se stie sigur ca au purtat inele de logodna, au fost egiptenii. O data cu acordarea inelului de logodna de catre barbat, femeia consimte sa-i fie supusa si sa ii dea ascultare deplina pana la sfarsitul vietii. Mai tarziu a fost considerat ca un semn al iubirii statornice.

  Egiptenii il purtau pe al patrulea deget al mainii stangi, deoarece se considera ca degetul respectiv este in directa legatura cu inima, iar romanii la mana sau la degetul care le placea cel mai mult.

  Inelele venetiene din secolul al XV lea erau foarte late si impodobite cu multe pietre pretioase. Cele folosite in tarile anglo ? saxone erau subtiri si cu un singur ornament foarte discret.

  O alta teorie spune ca romanii au fost primii care au folosit inele de orice fel, nu doar pentru a lega oamenii de clasa lor sociala, ci si de partenerii de casatorie. La ceremonia de logodna, logodnicul dadea un inel simplu de fier, familiei miresei, ca un simbol al angajamentului sau si al capacitatii sale financiare.

  La inceput ceremonia de logodna era mai elaborata si mai importanta decat cea de casatorie, care era o simpla implinire a angajamentului de logodna. Mult mai tarziu, in crestinism, inelul a inceput sa faca parte din ceremonia de nunta.

load
Sunt de acord

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politicii de Cookie | Setari