Imbratisarea copilului il face mai inteligent, dar aduce si alte beneficii

/ / Modificat: 2018-10-22
Imbratisarea copilului il face mai inteligent, dar aduce si alte beneficii

Ca mama, stii deja ca o imbratisare nu este nicioadata doar o imbratisare, este o sursa de siguranta si de incurajare si o modalitate de a iti exprima dragostea fata de copilul tau.

Acum ai un motiv in plus sa iti imbratisezi mai des copilul, pentru ca cercetatorii sustin ca imbratisarea bebelusului nu numai ca este instrumentala cand vine vorba de modul in care i se dezvolta creierul, dar are capacitatea de a-l face sa fie mai inteligent.

Cel putin asa sustine un studiu efectuat de specialistii de la un spital pediatric din Statele Unite, care a analizat raspunsul la imbratisari a 125 de nou nascuti, atat copii nascuti prematur, cat si la termen.

Cercetatorii au descoperit ca atunci cand bebelusii erau imbratisati de parinti si de personalul medical, acestia inregistrau un raspuns cerebral puternic, spre deosebire de momentele in care nu beneficiau de afectiunea manifestata fizic.

Bebelusii nascuti prematur nu au inregistrat un raspuns la fel de puternic ca cei nascuti la termen atunci cand erau imbratisati, dar si in cazul lor s-a observant o crestere a activitatii materiei cenusii a creierului, care nu poate fi decat benefica.

Unul dintre cercetatorii ce au facut parte din acest proiect declara ca "este important ca bebelusii nascuti prematur sa ia contact fizic cu parintii lor pentru ca creierul lor sa raspunda la atingere in acelasi fel ca cel al bebelusilor care au stat timp de 9 luni in pantecul mamei lor".

Beneficiile imbratisarii bebelusului tau

Cercetatorii declara si ca imbratisarea este o alta modalitate prin care bebelusul evalueaza legatura ce se creeaza intre el si mama sa. Reactia bebelusului la imbratisare, fie ca este vorba de o mama care isi tine copilul in brate sau care ii vorbeste in timp ce il imbratiseaza, intareste insemnatatea acestui tip de contact fizic. Evident, imbratisarea bebelusului este un lucru pozitiv, pe care bebelusul il va interpreta astfel, ajutand la dezvoltarea gandirii rationale a micutului tau.

Exista un element fizic definitoriu in dezvoltarea creierului bebelusului, deoarece imbratisarea necesita doua brate, ea este de asemenea o alta modalitate pentru ca bebelusul sa isi coordoneze extremitatile, in acelasi timp in care realizeaza ca gestul imbratisarii este unul pozitiv.

Daca mamica raspunde intr-o mainera placuta si incurajanta, inetractiunea va ajuta la dezvoltarea empatiei si a afectiunii, vitale pentru ca cel mic sa isi poata dezvolta un cod moral pe care sa il respecte mai tarziu in viata.

Alti medici indica si beneficiile de ordin chimic ale imbratisarii dese ale copiilor, incepand cu faptul ca imbratisarea stimuleaza hormoni, ceea ce il face pe bebelus sa se simta mai bine decat ar putea orice altceva.

Studiul readuce in prim plan importanta imbratisarii copilului tau, in special atunci cand acesta este un nou nascut si in etapa de bebelusie, deoarece atunci cand este imbratisat in primele faze de dezvoltare, micutul va avea un creier mai dezvoltat odata ce creste, ceea ce inseamna ca va fi si mai inteligent, dar si mai sigur pe el si mai deschis in a oferi si a primi afectiunea celor din jurul sau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Imbratisare Imbratisare beneficii Afectiune Afectiune copii

Articole recomandate

Citeste si despre