Semne care-ti arata ca micutul tau are nevoie de mai multa afectiune

/ / Modificat: 2024-01-09
Semne care-ti arata ca micutul tau are nevoie de mai multa afectiune

Societatea in care traim se bazeaza pe viteza, pe iminenta si uitam sa tinem cont de cel mai important lucru: "oprirea" pentru a ne bucura de prezent. Stresul vietii ne face sa ne retinem partea cea mai iubitoare fata de noi insine si fata de ceilalti. Acest lucru este si mai periculos atunci cand vine vorba de copiii nostri.

In generatiile trecute, dragostea nu era atat de importanta, ba chiar, duritatea era vazuta ca o virtute, mai ales la baieti. Ei nu aveau voie sa planga. Fetele, pe de alta parte, trebuiau sa fie docile si supuse. O generatie trecuta care a provocat multe probleme emotionale la adultii de astazi.

Copilul tau are nevoie de mai multa dragoste si afectiune din partea ta?

Este esential sa aflati daca copiii tai au nevoie de mai multa dragoste si afectiune din partea ta. Ei sunt fiinte pur emotionale si, crezi sau nu, sunt capabili sa sesizeze orice comportament negativ sau limbaj corporal, chiar si fara sa fie pe deplin constienti de acest lucru. O buna educatie parentala este necesara in fiecare familie, si nu numai pentru copiii tai, ci si pentru tine.

Daca le lipseste dragostea sau afectiunea ta, chiar daca au parte de prezenta ta, ar putea exista consecinte foarte negative pentru ei, atat in prezent, cat si in viitor. Dar ce anume iti spune ca, copiii tai au cea mai mare nevoie de dragostea si afectiunea ta? Semnele urmatoare va vor lamuri:

  • Le este teama sa fie lasati singuri. Un copil care nu se simte iubit se teme sa fie abandonat, deoarece crede ca nu este important pentru cei din jur. Acest lucru ii va duce la dezvoltarea dependentei emotionale si a unei stime de sine scazute in viitor.
  • Performante slabe la scoala. Dintr-o data, incepe sa ia note proaste la scoala, performantele sale nu mai sunt cele de odinioara, crede ca nu este important si ca efortul sau este inutil. Fara indoiala, el are nevoie de toata afectiunea ta... fara limite.
  • Vrea atentie tot timpul. Atunci cand un copil nu inceteaza sa atraga atentia, nu trebuie sa-l vedeti ca pe un copil care se comporta gresit sau care pare prea rebel. Ceea ce se intampla este ca exista o nevoie in interiorul lui... el are nevoie de afectiunea si dragostea ta aproape ca si cum ar respira.
  • Este trist. Un copil care este trist tot timpul, este apatic, are schimbari de dispozitie sau se enerveaza foarte tare... are nevoie de dragostea ta neconditionata. Daca va continua cu aceste simptome, este posibil ca in viitor sa dezvolte temuta depresie. Iar acest lucru poate fi evitat cu un mediu sigur din punct de vedere fizic si emotional.

Nu lasa ca dragostea ta sa lipseasca in educatia copiilor tai

Primul si cel mai important lucru este sa tii cont de faptul ca trebuie sa iti observi comportamentul si emotiile atunci cand vine vorba de parenting. Daca nu le oferi toata afectiunea si dragostea neconditionata copiilor tai in fiecare zi, inseamna ca ceva nu este in regula. Responsabilitatile sau locul de munca nu sunt o scuza, pentru ca intotdeauna poti gasi o modalitate de a oferi aceasta dragoste, chiar si atunci cand esti departe de casa.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Semne Afectiune copii

Articole recomandate

Citeste si despre