Furia laptelui, afectiunea care a ucis-o pe tanara mamica din Sibiu. A refuzat sa ia tratamentul pentru ca isi dorea sa alapteze

/ / Modificat: 2024-04-09
Furia laptelui, afectiunea care a ucis-o pe tanara mamica din Sibiu. A refuzat sa ia tratamentul pentru ca isi dorea sa alapteze

 

O tanara mamica, in varsta de 32 de ani, a murit la Spitalul Judetean de Urgenta Sibiu la doar 6 zile dupa ce a nascut. Ea a nascut pe 30 martie la o clinica privata. 

Pentru ca avea probleme cu lactatia ea a revenit la clinica pentru a fi ajutata in procesul de lactatie, insa fara niciun rezultat. Apoi, ea s-a prezentat la UPU Sibiu pe 4 aprilie din nou din cauza durerilor de sani, iar medicii de la la sectia de Obsterica-Ginecologie au trimis-o acasa cu un tratament de antibiotic dupa ce au constatat ca are mastita, sau furia laptelui cum mai este cunoscuta aceasta afectiune, 

Vineri, 24 de ore mai tarziu, tanara a revenit la UPU, iar medicii au constatat ca pacienta era in soc septic. A suferit trei stopuri cardio-respiratorii, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru ea. 

Ar fi refuzat sa ia tratamentul cu antibiotic 

Se pare ca tanara ar fi refuzat sa ia antibioticul prescris de medici deoarece si-a dorit sa alapteze in continuare bebelusul. Din acest motiv, starea ei de sanatate s-ar fi inrautatit. 

”I s-a prescris o reteta cu antibiotic cu indicatii de reevaluare daca i se schimba starea de sanatate. Pacienta s-a prezentat din nou la Spitalul Judetean Sibiu, la aproximativ 24 de ore in stare extrem de grava, cu fenomene clinice de soc toxicoseptic si insufucenta multiupla de organe. 00.39 Pe cursul noptii evolutia a fost nefavorabila, a facut trei stopuri cardio respiratorii si din pacate, a fost declarat decesul.”, a declarat Cristina Balau, purtator de cuvant Spitalul Judetean Sibiu, scrie observatornews.ro.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Judetean, pacienta a suferit de o inflamatie la sani, cauzata de acumularea excesiva de lapte la nivelul glandei mamare.

"I s-au facut investigatii si s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se si chirurgical. Pe cursul noptii, evolutia a fost nefavorabila cu accentuarea progresiva a starii de soc si a insuficientei multiple de organe si sisteme prezenta la internare. Pacienta a facut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputand fi resuscitat", a spus Cristina Balau.

Aceasta tragedie vine dupa ce in urma cu o saptamana o tanara din Bacau insarcinata in patru luni a murit dupa 12 ore petrecute in spital. Ea a ajuns la Urgente cu dureri de burta, insa medicii i-au spus initial ca are o cadere psihica. Nici cand au vazut ca fatul e mort, nu au intervenit. Au mai asteptat o noapte pana sa o opereze. Si in acest caz s a deschis o ancheta. 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Furia laptelui Afectiune Mama Tratament Tragedie Drama

Articole recomandate

Citeste si despre