Cauta

Am un bebelus de 5 luni. De la nastere, foarte des, in timpul suptului se ineaca si tuseste.

karolinca a intrebat pe 13.03.2013

Buna ziua! Am un bebelus de 5 luni. De la nastere, foarte des, in timpul suptului se ineaca si tuseste, este usor ragusit, acum de vreo saptamana cand se amuza, la inspiratie, parca nu-i ajunge aerul. Nasul e putin infundat, febra nu face. Care ar putea fi cauza, ce as putea sa fac? La medic, pot sa ajung doar peste o saptamana. Va multumesc.

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Daca doar se ineca cu lapte in timpul suptului, apoi tuseste, insa nu se invineteste sau ramane fara aer, nu aveti de ce sa va ingrijorati.

Va recomand ca atunci cand il alaptati sa il tineti cu capul mai sus decat planul corpului, impiedincand astfel continutul din stomac sa revina in esofag in apoi in cavitatea bucala.


Pana la varsta de 1 an refluxul gastroesofagian este fiziologic. Daca si dupa modificarea pozitiei de alaptat se ineaca la fel de des sau regurgiteaza (da lapte afara la coptul gurii) va recomand sa mergeti la medic in vederea evaluarii refluxului gastroesofagian si eventual introducerea unei formule de lapte praf anti-reflux. Ragaseala vine tot de la acest reflux.

Daca este infundat puteti sa il aspirati cu pompita dupa ca i-ati pus, in prealabil, ser fiziologic in nas (1-2 ml in fiecare nara).

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/