Cum ii implicam pe copii in pregatirile pentru Paste, in functie de varsta

/ / Modificat: 2024-05-02
Cum ii implicam pe copii in pregatirile pentru Paste, in functie de varsta

 

Sarbatoarea Pastelui se apropie cu pasi repezi, iar copiii sunt in vacanta. De multe ori, poate fi o provocare pentru parinti sa termine toate pregatirile la timp si sa aiba grija si de cei mici. Secretul este sa ii implicam si pe ei, iar sarcinile pe care le pot indeplini sunt numeroase.

Copiii pot contribui la pregatirile pentru Paste

Pastele inseamna mult timp petrecut in familie, dar si numeroase pregatiri. Daca ai copii, poate fi o adevarata provocare sa gasesti timp pentru toate lucrurile care trebuie facute in aceste zile. Insa daca ii implici si pe cei mici, vei beneficia de ajutor, iar ei se vor simti utili. In functie de varsta, iata cateva activitati pe care copiii le pot face, astfel incat sa simta ca au contribuit la pregatiri. 

Curatenie/ordine

Inca din primii ani de viata, copiii trebuie sa invete sa pastreze ordinea si sa faca curatenie. Astfel, ii putem ruga sa isi stranga jucariile, sa faca ordine in camera lor sau chiar sa ne ajute la anumite activitati cum ar fi stersul prafului sau aspiratul, daca sunt mai mari. 

Gatitul poate fi o joaca de copii

Micutilor le place sa se implice la bucatarie si, la final, au satisfactia ca mananca din ce au pregatit cu manutele lor. Prescolarii pot contribui la pregatirea prajiturilor, a salatelor sau a altor preparate traditionale, in timp ce copiii mai mari pot sa taie legume pentru salata de boeuf si chiar sa vopseasca oua. 

Pregatirea mesei

Indiferent ca serviti masa de Paste in familie sau asteptati musafiri, copiii pot contribui la asezarea si pregatirea ei. Cei mici pot sa aseze farfurii, tacamuri, pahare si diferite decoratiuni pe masa, astfel incat sa simta ca au contribuit la intregul proces.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Paste copii Sarbatori pascale Implicare copii in bucatarie Implicare copii curatenie

Articole recomandate

Citeste si despre