Este buna carnea de miel pentru copii? De la ce varsta le putem oferi celor mici acest aliment

/ / Modificat: 2024-05-02
Este buna carnea de miel pentru copii? De la ce varsta le putem oferi celor mici acest aliment

 

Carnea de miel nu lipseste de pe mesele romanilor de Paste. De la drob pana la stufat si de la friptura pana la ciorba - toate se regasesc pe masa. Cei care au copii mici trebuie sa stie de la ce varsta le pot da acestora carne de miel si de ce anume trebuie sa tina cont. 

Carnea de miel, un aliment foarte valoros

Inca de cand incepe diversificarea, proteinele de origine animala sunt introduse in dieta bebelusilor, fiind esentiale pentru dezvoltarea acestora. La inceput, micutii consuma doar carne slaba, de pui sau pasare, usor de digerat.

Ulterior sunt introduse si alte tipuri de carne precum cea de vita, porc, miel sau vanat. Carnea de miel este foarte valoroasa din punct de vedere nutritional pentru copii, fiind o sursa de proteine si substante nutritive excelenta pentru cei mici. Pe langa proteine si grasimi, carnea de miel mai contine si fier, zinc, seleniu, colina (prezenta si in oua), vitaminele B6 si B12 si acizi grasi Omega 3. 

Specialistii spun ca este sigur sa oferim copiilor carne slaba de miel inca dinainte de varsta de un an. Daca este bine gatita si frageda, carnea de miel este extraordinar de gustoasa si valoroasa din punct de vedere nutritional. Exista insa un detaliu de care parintii trebuie sa tina cont atunci cand aleg carnea de miel pe care o vor servi si copiii mici.

Detaliul de care parintii trebuie sa tina cont

Mielul de la care provine carnea nu trebuie sa fie mai mic de 15 kg, in viu. Animalele mici au o carne cu o cantitate mare de colagen si de seleniu, fiind greu de digerat. Aceasta nu este recomandata copiilor sub 5-6 ani, spun nutritionistii. 

Carnea de miel pe care o oferim copiilor trebuie sa fie cat mai putin procesata. Evitati sa le dati copiilor carne afumata, pastrama, carnati sau mici facuti din carne de miel sau oaie. Continutul mare de sodiu si nitriti este problema in cazul acestor alimente. Este ideal sa le dam celor mici carne de miel slaba, fiarta, gatita lent sau pregatita la cuptor. De asemenea, carnea trebuie sa provina din surse sigure. 

FOTO: Freepik

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carne miel Retete miel Paste

Articole recomandate

Citeste si despre