Cinci modalitati prin care ne putem conecta cu copiii, cu ocazia Pastelui

/ / Modificat: 2024-05-02
Cinci modalitati prin care ne putem conecta cu copiii, cu ocazia Pastelui

 

Sarbatorile inseamna zile libere si timp petrecut impreuna, in familie. Dincolo de mesele imbelsugate si vizitele la rude, putem profita din plin de aceste zile, pentru a ne conecta ca familie. 

Cum petreci timp de calitate cu copiii, de sarbatori

Pentru majoritatea romanilor, sarbatorile inseamna mese bogate si vizite la rude. Putem profita de aceste zile si doar pentru a petrece timp in familia restransa, pentru a ne conecta mai bine unii cu altii si pentru a face lucruri pentru care nu avem timp in mod obisnuit. Daca ai copii, poti profita de zilele de sarbatoare pentru a petrece timp de calitate cu ei. Iata cateva idei in acest sens!

Implica-i la pregatirile pentru masa de Paste 

Cei mici pot contribui la vopsirea si pictarea oualor, dar pot fi implicati si la pregatirea deserturilor, a prajiturilor si a altor mancaruri pentru masa de Paste. 

Faceti un picnic in ziua de Paste

Masa de sarbatoare poate fi servita si sub forma de picnic. Pune preparatele intr-un cos si mergeti in padure, in parc sau intr-o curte pentru a le savura. Timpul petrecut in natura este nemaipomenit la orice varsta. 

Organizati o vanatoare de oua

Un joc distractiv, la care poate participa intreaga familie, este vanatoarea de oua sau de alte surprize. Parintii se pot implica si pot intra in jocul copiilor si toti se vor distra pe cinste. 

Jocuri de societate

In functie de varsta copiilor, puteti petrece o dupa-amiaza jucand asa-numitele board games, care stimuleaza creativitatea, competitivitatea si spiritul de echipa. Pot fi si jocuri clasice, precum ”mima”. 

Un film sau o piesa de teatru improvizata

Puteti viziona impreuna un film pe platformele de streaming sau puteti improviza o piesa de teatru cu jucarii. Copiii pot crea povesti pe care tot ei sa le puna in scena, in timp ce parintii sunt spectatori. 

FOTO: Pixabay

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Conexiune parinti copii Sarbatori pascale Paste copii

Articole recomandate

Citeste si despre