Cauta

Injectarea cu imunoglobuline, inainte sau dupa un avort terapeutic?

delia a intrebat pe 19.03.2014

Buna ziua! Numele meu este Delia si am RH-ul negativ. Recent am fost diagnosticata cu sarcina ectopica, drept pentru care medicul a decis injectarea mea cu Metotrexat pentru oprirea sarcinii din evolutie. Inainte de a mi se aplica acest tratament, mi-au facut o alta injectie cu gammaglobulina. Pe mine ma intereseaza daca are vreun efect, tinand cont de faptul ca a fost facuta cu 3 zile inainte de a mi se injecta metotrexatul. Sau trebuie sa-mi fac din nou acea gammaglobulina, dupa ce termin cu sarcina ectopica? Cine ma poate ajuta cu un raspuns?

2 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 6 ani

Este bine cum s-a procedat. Meotrexatul opreste sarcina chiar de la momentul injectarii, deci la acel moment trebuie facut si imunoglobulina.

Va felicit pentru conduita medicala corecta. In Romania nu se foloste, de obicei, imunoglobulina la sarcinile mici oprite in evolutie sau dupa avort. Sunteti protejata.

Mult succes cu tratamentul.

delia
a raspuns acum 6 ani

Va multumesc foarte mult, dna Panaitescu, pentru ca ati avut amabilitatea de a-mi raspunde. M-am linistit acum, peste tot pe unde citeam, se vorbea de imunizare dupa intreruperea de sarcina, mie, cum mi s-a facut injectia cu imunoglobulina inainte, eram preocupata de eficienta acesteia.
Multumesc inca o data.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/