Regula pe care Dana Rogoz le-a impus-o copiilor sai: "Nu vreau sa le transmit ca lumea e ingrozitoare"

/ / Modificat: 2024-05-07
Regula pe care Dana Rogoz le-a impus-o copiilor sai:

 

Dana Rogoz este una dintre cele mai apreciate actrite din Romania. Pe langa cariera de succes, Dana are si o familie superba. Recent, ea a vorbit despre modul in care isi educa cei doi copii, dar si despre regulile pe care le respecta cu strictete in ceea ce priveste cresterea lor. 

Dana a recunoscut ca nu le-a interzis micutilor sai accesul la tehnologie, insa timpul pe care il petrec in fata ecranelor este unul limitat. Vlad, care desi are 10 ani, nu are un telefon mobil propriu, pentru ca nu i s-a parut necesar ca el sa detina unul la aceasta varsta. 

„Au varste diferite, in primul rand. Evident ca lucrurile stau diferit. Vlad are 10 ani, Lia are 3 ani, evident ca au continut diferit la care se uita. Nu le-am interzis accesul nici la telefon, nici la televizor, insa nu au gadget-urile lor. La Vlad, desi are colegi care au deja telefon mobil, nu mi s-a parut necesar sa aiba telefon. Daca au nevoie, ne cer noua.

Vlad e in alta etapa, are anumite teme pe care le primeste pe diferite aplicatii, trebuie sa citeasca carti in limba engleza. Tehnologia a intrat in viata lor si nu este ceva de care sa ne ingrozim! Chiar cred ca poate sa fie folosita intelept. La Lia este, intr-adevar, mai simplu: «Nu mai merge, s-a stricat!». Inca crede acest lucru, iar televizorul poate sa fie oprit.

Cu Vlad, in schimb, e clar pus cronometrul, are 30 de minute pe zi, o ora in weekend. Uneori renunta singur la cele 30 de minute! Am avut o regula la care tot revenim, intr-o perioada a functionat foarte bine. 

Cand avea mai mult timp avea voie la gadget-uri timp de 30 de minute daca citea 30 de minute inainte. A citit foarte multe carti!”, a spus Dana Rogoz pentru Ego. 

Ce i-a spus fiului sau despre telefonul mobil 

Dana i-a explicat fiului sau de ce nu i-a cumparat un telefon si de ce unii copii au un astfel de gadget. 

„La scoala nu au voie, cei care au telefoane mobile trebuie sa le lase undeva. I-am explicat ca in anumite familii poate ca telefonul este necesar, poate ca parintii sunt despartiti si trebuie sa comunice. Sunt regulile fiecarei familii! La noi nu este necesar. 

Daca la un moment dat se va intoarce singur de la scoala, iar cand o sa creasca o sa simtim nevoia unui telefon ca sa ne sune, sa ne spuna ca este in siguranta, OK, vom discuta atunci! Il ducem noi la scoala, il luam noi, nu simte nevoia unui telefon. Are un ceas pentru vacante, prin care putem sa il urmarim. Ii ofera un plus de siguranta si de independenta! Daca vrea sa mearga mai departe de noi ii zic: Sigur, e OK! Daca e, ne gasim!. E un fel de plasa de siguranta mai mult psihica. Nu vreau sa ii transmit ca lumea e ingrozitoare si nu se poate misca pana la magazinul din colt (…)”, a mai spus actrita.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dana rogoz Dana rogoz mama Regula

Articole recomandate

Citeste si despre