Lipoaspiratia clasica sau moderna?

/ / Modificat: 2018-12-22
Lipoaspiratia clasica sau moderna?

Sarcina are efecte foarte diferite asupra pacientilor, iar modificarile in organism variaza in functie de factori precum varsta, alimentatia din timpul sarcinii, ingrijire corporala etc.

Cert este ca, dupa nastere, toate mamicile doresc sa-si recapete greutatea initiala, cea avuta inaintea sarcinii. Grasimea reziduala in exces din zona abdomenului, a soldurilor sau a feselor furnizeaza, de obicei, cel mai puternic disconfort. Tanara mama se simte neatragatoare si cauta tot felul de solutii. Una dintre cele mai eficiente si mai putin complicate proceduri este lipoaspiratia. 

Dr. Rachad Hassan - medic specialist chirurgie plastica si reconstructiva, unul dintre cei mai apreciati chirurgi esteticieni din Romania, recomanda acest procedeu atunci cand activitatile sportive si dieta nu aduc rezultatele dorite. Astfel, in timp foarte scurt, silueta femeii va arata din nou frumos. 

Ce este lipoaspiratia?

Lipoaspiratie este o procedura chirurgicala de indepartare a grasimii in exces, situata in mai multe regiuni a corpului: abdomen, flancuri, coapse, fese, genunchi, gambe, glezne, brate, fata si gat. 

Lipoaspiratia nu este o procedura de slabit, dar in urma operatiei se obtine scaderea in greutate. 

Recomandari Dr. Rachad Hassan - medic specialist chirurgie plastica si reconstructiva

Inainte de operatie

Preoperator, va recomand urmatoarele: 

- Nu luati aspirina sau alte antiinflamatoare cu doua saptamani. 

- Nu mancati si nu beti lichide cu 6 ore inainte de interventie. 

- Sunt necesare analize de laborator, ecografie abdominala si electrocardiograma. 

Operatia de lipoaspiratie

Operatia de Lipoaspiratie se face sub anestezie generala pentru mai multe zone si cu anestezia locala pentru 1 - 2 regiuni mici (cu cantitati de tesut adipos mic). 

Inciziile sunt foarte mici si bine ascunse. Se introduc canule diferite ca marime, cu varful rotunjit, atraumatic, care sunt conectate la un aspirator special pentru extragerea grasimii. 

Complicatiile, daca exista, sunt minore: hematom, serom, infectii (acestea pot aparea la orice fel de operatie). 

Operatia de lipoaspiratie poate fi efectuata prin mai multe metode si tehnologii clasice sau avansate. 

La ora actuala exista in Romania metode clasice de lipoaspiratie (clasica, laser), dar si tehnologii avansate precum Vaser sau Tickle Lipo.

Dupa lipoaspiratie

Postoperator, adica dupa operatie, va recomand urmatoarele: 

- tratament cu antibiotice si analgezice. 

- purtarea unui corset elastic timp de 1 luna pentru vindecare si reasezarea buna a tegumentului. 

- reluarea activitatii dupa 1 saptamana. 

- inceperea masajului in regiunea operata pentru un tonus mai bun al pielii. 

Important! Hipoestezia (amorteala) pe zona operata dureaza cca. 1-2 luni, iar rezultatul final se poate observa dupa aproximativ o luna (exceptie face lipoaspiratia la nivelul membrului inferior - dureaza mai mult).

Cat costa o lipoaspiratie?

Pentru a afla de ce fel de lipoaspiratie aveti nevoie si cat costa aceasta trebuie mai intai sa cunoasteti zonele in care doriti sa se efectueze interventtia si tehnologiile existente la ora actuala. 

Costul unei lipoaspiratii variaza in functie de numarul de zone si capacitatea tehnologiei de a distinge intre tesutul adipos si celelalte structuri (vase de sange, nervi, tesuturi de legatura. Astfel, acesta poate creste sau scade conform cu metoda aleasa: clasica, laser, vaser, tickle lipo. 

Despre avantajele celor mai noi proceduri versus tehnologiei clasice, Dr. Rachad Hassan va vorbi in episoadele ce urmeaza...

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lipoaspiratia Lipoaspiratia

Articole recomandate

Citeste si despre