Vijeliile si grindina au lovit mai multe regiuni. ANM a emis cod galben de ploi torentiale si posibil grindina, valabil pana diseara

/ / Modificat: 2024-05-07
Vijeliile si grindina au lovit mai multe regiuni. ANM a emis cod galben de ploi torentiale si posibil grindina, valabil pana diseara

Ne-am bucurat de soare si vreme buna in prima parte a zilei, insa spre seara furtunile si-au spus cuvantul, mai ales in Capitala. ANM a emis cod galben de ploi torentiale si posibil grindina, valabil pana la ora 23:00, fiind vizate Bucurestiul si alte 24 de judete.

Judetele vizate de atentionarea meteo: Arges, Municipiul Bucuresti, Bacau, Bistrita-Nasaud, Braila, Botosani, Brasov, Buzau, Calarasi, Covasna, Dambovita, Galati, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Ialomita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Suceava, Teleorman, Vrancea, Vaslui.

Codul galben emis de Administratia Nationala de Meteorologie este valabil in intervalul 7 mai, ora 10:00 – 7 mai, ora 23:00. In acest interval se vor inregistra perioade cu instabilitate atmosferica accentuata care se va manifesta prin frecvente descarcari electrice (tunete si fulgere), averse torentiale, grindina, intensificari ale vantului si vijelii in Moldova, Muntenia, partea de est a Transilvaniei si local in Maramures. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20 – 25 l/mp si izolat de peste 40 l/mp.

In Baia Mare o casa lovita de trasnet a luat foc, iar in Arges 7 tineri au cerut ajutor dupa ce au intrat in hipotermie, surprinsi de furtuna pe munte, potrivit stirileprotv.ro. Cei 7 turisti cu varste cuprinse intre 16 si 21 de ani, toti din Targoviste, planuisera sa ramana peste noapte in refugiul Iezer. Doua fete au intrat insa in hipotermie, pentru ca ploaia, insotita de grindina, le udase pana la piele, nu aveau haine de schimb, iar temperatura coborase pana la 4 grade Celsius.

A fost potop si in Sinaia, care s-a inundat rapid si a inghitit pe jumatate cateva masini. Torentii vijeliosi veniti de pe versanti au infundat canalizarea cu resturi de copaci.

Iar in mai multe localitati din judetul Suceava, a fost emis un mesaj RO ALERT, dupa ce din cer au cazut bucati mari de gheata.

Jumatatea de est a tarii, cu exceptia Dobrogei, este sub cod galben de instabilitate atmosferica. Meteorologii spun ca vor fi probleme si in urmatoarele zile.

  •  Surse: stirileprotv.ro, b365.ro
  • Foto: Pixabay

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Racire vreme Ploaie

Articole recomandate

Citeste si despre