Orasele in care copiii sub 13 ani nu mai au voie sa iasa singuri din casa dupa ora 23. De ce a fost impusa aceasta masura

/ / Modificat: 2024-05-07
Orasele in care copiii sub 13 ani nu mai au voie sa iasa singuri din casa dupa ora 23. De ce a fost impusa aceasta masura

 

Autoritatile din doua mari orase situate in sudul Frantei au luat o decizie care i-a nemultumit pe cetateni. Conducerea oraselor a decis ca adolescentii care au sub 13 ani nu mai au voie sa iasa din casa neinsotiti, dupa ora 23. De ce a fost impusa masura.

Parintii, amendati daca isi lasa copiii singuri noaptea pe strada

Primariile din orasele Nisa si Beziers, din sudul Frantei, au decis sa nu le mai permita copiilor sub 13 ani sa iasa singuri pe strada noaptea, dupa ora 23. Desi masura este menita sa reduca infractionalitatea, potrivit autoritatilor, a starnit deja numeroase nemultumiri in randul parintilor si al tinerilor. 

Incidentele care au avut loc vara trecuta in aceste orase au determinat autoritatile franceze sa ia aceasta decizie. Anul trecut, multi minori au fost autorii unor intamplari violente, precum incendieri de masini, distrugeri de magazine si scoli. 

”52% din cele 1.000 de persoane arestate in ultima perioada au sub 18 ani, cei mai multi sub 16 ani. Acest decret este deci intemeiat, nu a fost emis la intamplare. Decizia este sustinuta de statistici furnizate de ministerul de interne, seful politiei, procuratura si prefect”, a transmis Christian Estrosi, primarul orasului Nisa. 

In ce conditii pot iesi adolescentii pe strada noaptea

In Marsilia, un alt oras mare din Franta, anul trecut autoritatile au descoperit ca numerosi adolescenti erau membri ai unor bande periculoase si umblau pe strada inarmati. 

”Cred ca adolescentii de 13 ani nu au ce sa caute pe strada dupa ora 23:00. Din moment ce acest decret nu a fost invalidat de judecatori, inseamna ca este unul oportun. Iar daca politistii nu aplica decizia primariei, atunci vom vorbi de un esec al autoritatilor. O sa-i verific personal pe politisti”, a mai spus edilul. 

Masura este in vigoare pana la finalul lunii septembrie. Copiii sub 13 ani pot iesi din case dupa ora 23, insotiti de un adult. In Beziers, circa 3.000 de cetateni au contestat masura luata de autoritati, insa legea va ramane in vigoare. 

FOTO: Freepik

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii

Articole recomandate

Citeste si despre