Cauta

Imi este teama ca raman fara par. Imi cade foarte mult.

Dara01 a intrebat pe 12.03.2013

Alaptez, bebele are 4 luni jumatate si am slabit, iar parul imi cade din ce in ce mai mult. M-am tuns putin si folosesc un sampon special, dar degeaba. Iau vitamine post-natale si mi s-a zis ca nu am voie sa iau vitamine speciale pentru par ca nu sunt testate. Mai exista vreo solutie? Imi este teama ca voi cheli si nu opresc alaptarea.

2 raspunsuri

Dr.Panaitescu.Anca
a raspuns acum 7 ani

Nu veti cheli. Acest fenomen se intampla la multe femei dupa nastere. Are si o explicatie: in timpul sarcinii datorita constelatiei hormonale, parul nu cade cum ar trebui (pierdem uzual 100 de fire de par pe zi si se reface).

Dupa ce nastem si hormonii se modifica toate firele care ar fi trebuit sa cada in sarcina incep sa cada. Cresc altele in loc.

Acest lucru se poate observa prin aparitia unor fire mici (acei zulufi, scuzati-mi limbajul neacademic) care se vad pe la tample si pe frunte. Aveti asa ceva? Daca simtiti ca parul nu se regenereaza sau aveti o ingrijorare semnificativa mergeti la consult dermatologic. Felicitari ca va alaptati copilul!

niko
a raspuns acum 7 ani

Si eu am aceeasi problema ca si tine. Imi cade parul ingrozitor, prin toata casa gasesc par de-al meu. De pe la 4 luni a inceput sa-mi cada parul, bebelusa mea are aproape 6 luni, o alaptez exclusiv. Doamna doctor are dreptate, eu mai am un baietel de 3 ani si cu el la fel am patit mi-a cazut vreo 3 luni parul. Multa sanatate.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/