Cauta

Durerea de urechi la copii.

cora a intrebat pe 23.01.2014

Buna ziua tuturor! Am un baietel de 5 ani si de ieri plange de dureri la urechea dreapta! M-am dus de urgenta cu el la urgente (specific ca locuim in Italia).

Febra ieri era de 37,4 si dureri foarte mari si zgomote in urechea dreapta. Medicul de la urgente l-a diagnosticat cu "faringotonsillite".

Din cate inteleg ceva in legatura si cu amigdalitele. Tratament cu antibiotic "amoxicilina" 550 mg de 2 ori pe zi si "tachipirina" pentru febra care depaseste 38, 11 ml la 6 ore.

Intorsi acasa, copilul inca plangea de durere de ureche, iar febra in 2 ore crescuse la 38,3, continui tratamentul prescris, desi nu stiu, nu sunt convinsa ca e corect. Ceea ce ma ingijoreaza e ca in luna noiembrie 2013 a facut otita la urechea stanga, acum il doare si ii curge foarte tare urechea dreapta. Ma gandesc si la dopuri de ceara. Nu mai stiu. Ca orice mama sunt ingrijorata si ma tem de aceste probleme la urechi sa nu aiba repercursiuni si pe viitor. Se pot face spalaturi in urechi si la copii de 5 ani? Ce e mai indicat si cum se curata in mod corect urechile copiilor nostri? Va multumesc anticipat!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 6 ani

Starea copilului febrila insotita de durere (otalgie) si chiar scurgerea unei secretii din conductul auditiv, in plus zgomote in coductul auditiv, confirma diagnosticul de "otita medie acuta" poate chiar perforata ( prezenta scurgerii din conductul auricular ).

Deci, tratamentul este corect, dar trebue controlat de catre medicul ORL-ist care trebuie sa curete periodic secretia pana cand dispare - cand timpanul se vindeca.

Trebuie sa va arate cum se curata conductul periodic de cerumen, dar nu cu betele cu vata care imping ceara sau dopul spre timpan in loc sa-l traga spre afara.

Exista si un spray al carui continut trage secretia sau dizolva ceara si o atrage spre afara. Deci, control la medicul ORL.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/