Lectii pe care copilul trebuie sa le stie inainte de inceperea scolii

scoala_educatie_copii

Inainte ca micutul tau sa inceapa pentru prima oara scoala, trebuie sa stie cateva lucruri esentiale. Acestea sunt cateva lectii care trebuie invatate in cei 7 ani de acasa. Acestea il ajuta sa se integreze in noua comunitate si sa fie mereu in siguranta.

Sa stie sa foloseasca corect toaleta

Pe langa faptul ca trebuie sa stie care sunt toate etapele folosirii corecte a toaletei (tras apa, spalat pe maini etc.), micutul tau trebuie invatat cum sa foloseasca toaleta publica. A merge la toaleta la scoala nu este acelasi lucru cu a o folosi pe cea de acasa.

In plus, spune-i copilului ca la scoala va avea pauze speciale pentru a merge la toaleta. Dar daca simte nevoia sa mearga mai devreme, invata-l sa ceara voie invatatoarei in mod politicos pentru a evita sa se scape pe el.

Sa cunoasca bunele maniere de baza (in public)

Ar trebui ca pana la aceasta varsta educatia celor 7 ani de acasa sa isi spuna deja cuvantul. Educatia primita pana la intrarea la scoala trebuie sa incorporeze bunele maniere de baza. Copilul trebuie invatat cum sa se poarte in public, formulele politicoase de adresare etc.

Sa detina abilitati sociale de baza

Integrarea copilului intr-o comunitate presupune invatarea regulilor sociale de baza si abilitatea de a-si face prieteni. Ajuta copilul sa isi dezvolte latura sociabila astfel incat sa isi faca prieteni cu usurinta.

telefon_mobil_copii

Sa stie sa mearga in siguranta pe strada

Odata cu intrarea la scoala, va veni si momentul in care va fi lasat sa vina singurel de la scoala. Pentru a sta cat de cat linistita, este bine sa il inveti cum sa mearga in siguranta pe strada (pe unde se traverseaza si cum, despre vorbitul cu persoane straine si sunatul la 112 in cazul in care se rataceste sau pateste ceva). Oricat de aproape de casa ar fi scoala, acesta tot poate fi in pericol.

Sa stie informatii esentiale despre el

Pana la aceasta varsta copilul trebuie sa fie capabil sa ofere o serie completa de informatii despre el. Ele sunt extrem de importante atat la scoala, dar mai ales pe strada, in caz ca se rataceste. Trebuie sa-si stie numele si adresa complete, numele parintilor si eventual un numar de telefon al parintilor. Totusi, invata-l si in ce conditii are voie sa le divulge. Nu ai vrea ca acesta sa le spuna vreunui strain cu rele intentii.

Foto: www.truebluewomen.org


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Revenire scoala Scoala copii Inceperea anului scolar

Daniela Ganciu

Pasionata de cuvinte cu sens, puse in forme si ambalaje practice si utile pentru orice mamica sau viitor parinte. Intotdeauna scriu cu gandul ca articolul va deveni un ghid, un prieten, un ajutor pentru cititorii mei.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul