De ce Ioana Maria Moldovan nu si-a inscris copilul la scoala: "Nu m-am simtit pregatita"

/ / Modificat: 2023-10-10
De ce Ioana Maria Moldovan nu si-a inscris copilul la scoala:

Ioana Maria Moldovan este o mamica foarte dedicata. Vedeta a marturisit ca a preferat sa nu isi inscrie copilul la clasa 0 anul acesta pentru ca a considerat ca trebuie sa mai copilareasca. Micutul are 5 ani si 8 luni si anul acesta va repeta grupa mare la gradinita. 

„Toamna se numara si bobocii, dar si intoarcerea la gradinita. Andrei Ioan are 5 ani si 8 luni si repeta grupa mare, pentru ca eu, iti spun foarte sincer, nu m-am simtit pregatita sa intru in clasa zero”, a spus prezentatoarea.

„Si cred ca nici el asa, cu toata inima. Da, ar fi trebuit sa dea niste teste cum se intampla in sistemul nostru de invatamant. Ar fi trebuit sa renuntam putin la joaca si lui inca ii place foarte mult sa se joace. Si ma bucur. Nu am vrut sa iau acest an din copilaria lui. O sa intre in clasa 0 la 6 ani si 8 luni, nu s-a intamplat nimic. Asa ca ne bucuram si profitam in ultimul an, inainte de a intra pe bancile scolii”.

Nu a avut o bona pentru fiul ei 

Ioana a dezvaluit ca nu a avut o bona pentru fiul ei, caci si-a dorit foarte mult sa fie alaturi de micut cat mai mult timp. Fac impreuna numeroase activitati si se inteleg de minune. 

„Fiind singur la parinti si avand norocul, pentru ca spun “norocul”, de 2 parinti care au reusit sa isi impleteasca joburile in asa fel incat el sa fie in permanenta cu cineva, cu mine sau cu tatal lui, neavand bone sau ajutor extra decat atunci cand vine mama mea de la Targu Mures, iti spuneam ca toate activitatile le facem impreuna si el este mereu langa noi.

“Hai sa ne jucam, hai sa construim”, facem Lego in general. Uneori e si obositor, pentru ca e un copil care vrea atentie non stop, e capricorn, pe 13 ianuarie, e foarte incapatanat si ii place foarte mult sa comunice. Vorbeste foarte mult, poate sa fie si o mostenire de familie, eu stiu ca din momentul in care a inceput sa vorbeasca, i-am spus mereu “tare si clar daca vrei sa fii inteles” Acum, uneori ii zic, dar “putin mai incet ca am inteles”. Si el spune “pai nu mi–ai spus sa spun tare si clar ca sa ma intelegi, m-ai inteles?”. 

“Da, mama, am inteles”. Cam asa e toamna noastra. Cu foarte mult iesit afara, profitam ca inca e vreme buna. Dupa gradinita, merge afara cu tatal lui, fotbal, face inot la Steaua, engleza, incercam asa sa diversificam, nu foarte mult, dar sa petreaca cat mai mult timp in natura”, a mai zis ea pentru Ciao.

  • Surse: ciao.ro
  • Foto: Instagram

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vedete copii Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre