Noua disciplina obligatorie in programa de liceu, din 2025. Ce vor studia elevii

/ / Modificat: 2023-10-03
Noua disciplina obligatorie in programa de liceu, din 2025. Ce vor studia elevii

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a anunat introducerea unei noi materii obligatorii pentru elevii de liceu, incepand din anul scolar 2025-2026, dar si o materie optionala pentru gimnaziu si liceu.

"Istoria Comunismului din Romania" va deveni materie obligatorie pentru liceeni din anul scolar 2025-2026, in timp ce la nivel de gimnaziu si de liceu va putea fi studiata optional materia "Istoria, robia si deportarea romilor". Anuntul a fost facut chiar de Ligia Deca, odata cu ceremonia dedicata introducerii predarii disciplinei "Istoria Evreilor. Holocaustul".

Asa cum "Istoria Evreilor. Holocaustul" devine disciplina obligatorie din acest an pentru toti elevii de clasa a XI-a, din anul 2025 vor planul-cadru pentru invatamantul liceal va include, tot in regim obligatoriu, si "Istoria Comunismului din Romania". Ministrul Ligia Deca nu a oferit si informatii despre anul de studiu in care va fi introdusa noua materie obligatorie.

Programa, manualele, materialele didactice si metodologiile specifice se elaboreaza de Ministerul Educatiei in colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, dar si cu CNSAS sau cu institute ale Academiei Romane care deruleaza programe de cercetare a comunismului in Romania.

"Istoria, robia si deportarea romilor" va fi disciplina scolara modulara optionala, iar programa, manualele, materialele didactice si metodologiile vor fi elaborate de Ministerul Educatiei impreuna cu Centrul National ce Cultura a Romilor - Romano Kher si cu organizatia minoritatii membra a Consiliului Minoritatilor Nationale. Pentru a preda aceasta disciplina, cadrele didactice vor putea beneficiade pregatire profesionala si cursuri de perfectionare in tara sau strainatate.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Materie Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre