Saptamana scolara de patru zile. Conceptul care castiga tot mai multi adepti la nivel mondial

/ / Modificat: 2024-03-22
Saptamana scolara de patru zile. Conceptul care castiga tot mai multi adepti la nivel mondial

Saptamana scolata de patru zile prinde tot mai mult teren la nivel mondial. Aceasta a fot preluata de Polonia, Franta, Astralia si SUA, unde statele implementeaza saptamana scolara de patru zile in diverse moduri.

Incepand cu acest an scolar, elevii din Wodzislaw Slaski, un oras din sudul Poloniei, au doar patru zile de cursuri pe saptamana. Programul redus vine cu mai putine teste, dar si cu noi criterii de evaluare ale elevilor. Schimbarile au fost produse la initiativa cetatenilor si, in cele din urma, aprobate de autoritatile municipale.

Cea de-a cincea zi a saptamanii, elevii de la toate scolile din oras, o dedica unor pro­iecte educationale nontraditionale.

Noua politica din Polonia este parte a unui interes in crestere pentru programul scolar de patru zile, expe­ri­mente similare fiind desfasurate in SUA, Australia si Franta, unele insti­tuind o zi pentru invatare nontradi­tionala, altele pur si simplu o zi libe­ra in plus. Unele vad ideea si ca o mo­dalitate de reducere a costurilor in vremuri de constrangeri economice.

Saptamana de 4 zile din Polonia, face parte dintr-un program scolar international. Acesta prinde tot mai mult interes in randul mai multor tari. Pana acum, programe experimentale ale acestuia sunt facute in SUA, Australia si Franta. In unele zone, in cea de-a cincea zi a saptamani a fost instituita o zi de invatare neconventionala, in timp ce in altele este pur si simplu o zi libera.

Potrivit unui raport al MIT Press Direct, peste 1.600 de scoli din 24 de state au decis sa adopte programul scolar de patru zile. 

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala copii Scoala

Articole recomandate

Citeste si despre