7 semne ca ai un bebelus fericit

/ / Modificat: 2011-10-21
7 semne ca ai un bebelus fericit

bebelus_fericit

Bebelusul tau isi exprima fericirea sau bucuria asa cum stie cel mai bine - prin zambete, sunete, scancete, gesturi si alte semne interesante. Si o face inca de la nastere, chiar daca uneori nu iti dai seama. Chiar daca micutul tau nu stie sa iti spuna cat este de fericit, cu siguranta va incerca sa ti-o arate in felul lui. Invata semnele bucuriei bebelusului tau!

Are o privire pasnica si luminoasa

Este foarte greu sa iti dai seama daca un nou-nascut este fericit sau nu. Instinctul matern te ajuta sa descoperi usor daca bebelusul iti transmite ca este bucuros si multumit atunci cand se uita la tine cu un chip linistit si pasnic.

1. Da din manute, picioruse si scanceste

Atunci cand bebelusul tau, care nu stie sa zica decat un "aabbbb" si acela salivat, iti poate spune ca este bucuros si multumit atunci cand este activ si agitat, zambeste si scanceste strangand din ochi la fiecare privire a ta.

2. Intinde bratele sa te stranga in brate

Sunt unii bebelusi care atunci cand nu se simt confortabil se arcuiesc cand sunt luati in brate si incep sa planga. Dar daca micutul tau se cuibareste si intinde manutele pentru a fi mai aproape de tine si a te lua de gat inseamna ca este linistit si multumit.
zambet_bebelusi_1
3. Zambeste

Undeva intre 4 si 10 saptamani bebelusii zambesc spontan, fara ca gestul lui sa fie asociat unei stari de bine. Insa de pe la 2-3 luni zambetul copiilor este o reactie la un lucru sau gest pe care l-ai facut si care i-a creat o stare buna.

4. Rade copios

Zambetul este diferit de rasul propriu-zis. In timp ce primul este o grimasa subtila a micutului, rasul lui este o forma mai avansata a lui. El este incantat si fascinat de sunete, imagini, atingeri si se manifesta prin ranjet asociat cu sunete si miscari ale manutelor si picioruselor.

5. Se balbaie

Primul "cuvant" al bebelusului tau va fi format dintr-un grup de sunete fara niciun inteles. El preia aceste sunete de la tine, din tot ceea ce ii spui zilnic. Si le manifesta atunci cand vrea sa iti raspunda si sunt bucurosi sa interactioneze cu tine. Este modul lui de a-ti comunica verbal bucuria si satisfactia.
zambet_bebelusi
6. Face gesturi amuzante pentru a-ti atrage atentia

Odata cu aniversarea primului an, micutul tau dezvolta deja simtul umorului si stie ca unele lucruri te fac sa razi - isi pune scutecelul in cap, isi intinde mancarea la gurita, se incalta cu pantofii tai etc. Este felul lui de a te face sa te simti bine pentru ca el este fericit.

7. Se rasfata ascunzandu-se sub paturica, in spatele canapelei etc.

Atunci cand e in patut si este fericit bebelusul face tot felul de gesturi nostime. Incepe sa se ascunda sub paturica si sa zambeasca strengaresc de sub ea crezand ca nu il gasesti, sa isi bage piciorusele in gurita si sa incerce prin metode haioase sa iti atraga atentia.

In orice caz, atunci cand copilul tau este activ, dornic de joaca, are momente dese in care zambeste si este jovial inseamna ca este un copil vesel sau fericit. Cresterea unui copil sanatos presupune acordarea de timp suficient, o ingrijire si o educatie adecvate astfel incat copilul sa aiba o copilarie fericita.

Foto: innocentenglish.com


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Comunicare bebelus Limbaj bebelusi Ingrijire bebelus Emotii copii Fericire copii

Articole recomandate

Citeste si despre