Invalidarea emotiilor si alte greseli pe care le faci atunci cand copilul tau este trist

/ / Modificat: 2023-11-07
Invalidarea emotiilor si alte greseli pe care le faci atunci cand copilul tau este trist

Sa ai copii inseamna ca, in calitate de parinte, trebuie sa fii pregatit sa faci fata oricarui tip de situatie, iar una dintre cele mai frecvente, dar si complexe, este atunci cand vine vorba de emotii - in principal de tristete. Iti impartasim acum cateva greseli de parenting pe care le faci, fara sa iti dai seama, atunci cand copilul tau este trist!

Cand vine vorba de tristete, unii parinti au tendinta de a incerca sa combata aceasta emotie imediat, indemnandu-si copiii sa aiba o atitudine mai pozitiva sau sa nu se simta tristi. Insa, presiunea de a depasi rapid emotiile negative poate face ca cei mici sa se simta neglijati, sa creada ca sentimentele lor nu sunt importante sau valide, si sa aiba senzatia ca li se invadeaza spatiul prin insistenta de a-si exprima imediat motivele starii lor emotionale.

Ce sa faci atunci cand copilul tau este trist

1. Acorda-i timp copilului tau sa asimileze ceea ce simte, astfel incat sa iti poata spune ulterior ce se intampla cu el, pentru a nu se simti coplesit.

2. De asemenea, este important ca si tu sa ii poti spune ce simti.

3. Impartasirea emotiilor il va ajuta rapid sa isi gestioneze singur emotiile.

4. Petrecerea timpului de calitate facand activitati il va ajuta sa se simta fara stres si astfel copilul va fi mai fericit.

5. Incearca sa comunici mereu cu copilul tau, astfel incat sa se simta mai aproape de nucleul familiei, ca sa ii fie mai usor sa-si exprime emotiile, altfel nu va arata ceea ce simte cu adevarat.

6. Fii mereu alaturi de copilul tau indiferent de emotiile pe care le simte, astfel incat sa stie ca esti acolo pentru el atunci cand are nevoie de tine.

In timp ce intotdeauna va exista ingrijorarea cu privire la ceea ce se intampla cu copilul tau, invata ca tristetea este o emotie valida si de moment si ca cel mai bine este sa fii atent la factorii declansatori ai tristetii lui si sa iti insotesti copilul pana cand se simte pregatit sa vorbeasca.

  • FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Emotii copii Greseli copii Copil tristete Copil trist

Articole recomandate

Citeste si despre