5 rutine zilnice care le ofera copiilor siguranta si le aduc fericirea

/ / Modificat: 2023-10-04
5 rutine zilnice care le ofera copiilor siguranta si le aduc fericirea

Din momentul in care se nasc, copiii se uita la parintii lor pentru a avea o busola emotionala care sa-i ghideze si sa-i sustina. In acest sens, exista anumite rutine zilnice care nu numai ca le ofera confort si incredere, dar ii invata si importanta iubirii, a responsabilitatii si a respectului. Astazi iti spunem care sunt cele cinci rutine zilnice care nu ar trebui sa lipseasca niciodata din viata copiilor tai, deoarece acestea contribuie semnificativ la cresterea stimei de sine, a increderii in sine si a fericirii lor.

Luati-va la revedere inainte de a merge la scoala

Cand sunt mici, multi parinti fac greseala de a nu-si lua ramas bun de la copii atunci cand ii lasa la gradinita, crezand ca astfel vor evita anxietatea de separare. Pe masura ce cresc, disparitia fara sa-si ia ramas bun poate fi pur si simplu o chestiune de graba (multi parinti isi lasa copiii la poarta scolii si se grabesc sa plece pentru ca au lasat masina in sir dublu sau pentru ca nu pot intarzia la o intalnire importanta), sau din convingerea ca nu mai au nevoie de noi. Dar adevarul este ca aceasta rutina este extrem de importanta pentru copii si nu ar trebui sa lasi copilul la scoala fara sa-i dai mai intai o imbratisare si un sarut sau sa-i spui ceva motivational pentru a-l ajuta sa faca fata zilei.

Joc cu parintii in fiecare zi

Joaca cu parintii are mari beneficii pentru copii. Pe langa faptul ca favorizeaza legatura si legatura familiala, joaca cu mama si cu tata are un impact pozitiv asupra dezvoltarii, sanatatii mentale si invatarii lor. Copiii tanjesc dupa timp de calitate cu parintii lor in fiecare zi; fie ca este vorba de jocuri, de citit in familie sau de practicarea unui sport impreuna, timpul petrecut in comun este o rutina de baza care nu ar trebui sa lipseasca niciodata din viata copiilor nostri.

Joaca in aer liber in fiecare zi

Joaca in aer liber in fiecare zi este o necesitate de baza pentru copii, care aduce mari beneficii pentru dezvoltarea lor si are un impact direct asupra bunastarii lor fizice si emotionale. Cu toate acestea, fie pentru ca agitatia zilnica ne impiedica sa ne ducem copiii in parc, fie pentru ca ne este prea lene sa facem acest lucru, fie pentru ca consideram ca este periculos pentru ei sa se joace pe strada, parintii nu sunt intotdeauna constienti de cat de important este pentru copiii nostri sa respecte aceasta rutina zilnica.

Cina cu familia

A lua masa in familie are beneficii enorme pentru toata lumea, dar, din pacate, nu ii acordam intotdeauna importanta cuvenita sau programele disparate fac dificila respectarea acestui obicei sanatos. Nu este surprinzator faptul ca, potrivit unui studiu, spaniolii petrec putin timp la micul dejun -si, in general, o fac in picioare, in timp ce de cele mai multe ori mancam singuri. Din acest motiv, este important ca macar sa luam cina in familie.

Sarut de noapte buna inainte de a merge la culcare

Una dintre cele mai bune modalitati de a ne conecta cu copiii dupa o zi obositoare este sarutul de noapte buna. Un sarut pe care ar trebui sa il dam cu toate simturile si cu inima, fiind pe deplin constienti de acest moment intim si pur pe care il traim. Pentru copil, a adormi cu amintirea sarutului, a mangaierii pe fata si a "te iubesc" de la mama si de la tata este extrem de benefic, deoarece, printre multe altele, ii ajuta sa isi intareasca stima de sine si increderea in sine si sa se simta iubit si important. In plus, senzatia placuta de bunastare pe care o aduc saruturile si manifestarile de afectiune ii va ajuta sa adoarma si ii va ajuta sa aiba un somn bun.

FOTO: pixabay.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rutina copii Siguranta Fericire copii

Articole recomandate

Citeste si despre