Cum alegem cel mai potrivit carucior pentru copilul nostru

/ / Modificat: 2019-09-13
Cum alegem cel mai potrivit carucior pentru copilul nostru

Cum alegi caruciorul potrivit pentru copilul tau?

Vestea cea buna se propaga repede, imediat ce ati iesit cu bebe la plimbare! El nu mai locuieste intr-o burtica. S-a mutat in carucior si se plimba pe patru roti. Oamenii de pe strada il privesc si ii zambesc cu duiosie. Indiferent de preferinte, oferte sau sfaturi venite din partea prietenelor mamici, incearca sa alegi caruciorul care se pliaza cel mai bine nevoilor familiei tale.

Caruciorul pentru nou-nascut

Este important de stiut ca nu toate carucioarele sunt recomandate pentru nou-nascuti. Pana cand bebelusul tau nu va face primii pasi, un carucior sport de exemplu nu este o alegere potrivita. Un astfel de carucior este recomandat pentru copii mai mari, cu varsta de peste 6 luni. Acestea au calitatea de a fi foarte compacte si usoare, se manevreaza bine si se pliaza usor. Si pot fi si foarte aratoase. Este modelul de carucior perfect pentru calatorii , de la plimbri pe plaja la escapade in oras. Carucioarele pentru nou-nascuti sunt special realizate pentru a sustine capul micutului, care nu are inca varsta necesara pentru a face acest lucru.

Cel mai bine este sa cumperi un carucior care poate fi adaptat foarte usor pentru toate stadiile de crestere ale copilului. Atunci cand alegi un carucior gandeste-te ca, pe primul loc va fi siguranta si confortul puiului tau. Cand vorbim de confort ne referim la un landou, iar cand vorbim de siguranta ne referim la scoica.

Opteaza asadar pentru o varianta de carucior complet 3 in 1. Este cu siguranta unul dintre cele mai utile carucioare datorita modulelor incluse, dar si datorita faptului ca achizitionand un asemenea model vei face o investitie pe termen lung. Un astfel de carucior este format dintr-un landou, care se foloseste pana la varsta de 6 luni si exceleaza prin confort mentinand o pozitie corecta a spatelui bebelusului, o scoica , care reprezinta singura modalitate de a transporta in masina copilul pana la 6 luni, si un modul sport, care poate fi folosit pana in momentul in care copilul va renunta la carucior.

Siguranta in masina a nou-nascutului

Referitor la transportul copilului in scoica , in primele 2-3 luni se recomanda pauze la 30-45 de minute deoarece in primele luni de viata sugarul nu are control asupra capului, iar functia respiratorie este imatura. Asadar pune-l in scoica atunci cand e in masina, dar cand ai ajuns la destinatie, este bine sa ai la indemana un sistem de purtat ergonomic. In acest mod vei avea in continuare mainile libere si ii vei oferi micutului tau un sprijin incredibil pentru dezvoltare.

Carucioare pentru gemeni

Alte tipuri de carucioare la fel de practice sunt carucioarele de tip 2 in 1 care vin la pachet cu scaune reversibile pentru perioada in care copilul este suficient de mare pentru a sta in sezut si este pregatit sa priveasca lumea inconjuratoare. Sunt solide, se manevreaza usor si cresc impreuna cu cel mic. Aceste tipuri de carucioare au in componenta lor un model standard si scoica auto sau landoul. Atunci cand copilul va creste, spatarul landoului se poate ridica urmand ca dupa 6 luni sa fie transformat in carucior sport.

Carucioare pentru gemeni

Daca sunteti parinti de gemeni, carucioarele pentru gemeni ofera un mare avantaj, acela de a plimba cei doi fratiori in acelasi timp, pentru a profita de fiecare moment impreuna. In categoria carucioarelor de gemeni intalnim carucioarele tandem, acele modele pentru fratiori sau copii apropiati ca varsta, care au scaunele pe linie, unul in spatele celuilalt.

Incap cu usurinta pe usile standard sau usile liftului datorita latimii de un singur scaun. Multe modele accepta fixarea de scoici auto pe cadrul caruciorului. Exista si o alta categorie de carucioare pentru gemeni, numite side by side. Au avantajul ca sunt foarte usor de manevrat, insa dezavantajul este ca ocupa de 2 ori mai mult spatiu decat cel single. La modelele usoare side by side, daca sunt plimbati fratiori de greutati diferite, caruciorul se poate inclina intr-o parte.

Dragi parinti, veti vedea ca un carucior potrivit , va va face viata mult mai usoara. Partea buna este ca aveti de unde alege. Veti gasi o varietate de modele si oferte pentru orice buget. Sfatul nostru? Dincolo de orice moda, alegeti un carucior care sa vi se potriveasca. Voua si nevoilor voastre.

2. GHID PENTRU ALEGEREA CARUCIORULUI POTRIVIT

Vestea ca astepti un copil este una dintre cele mai minunate din lume, dar cu ea, vin si sute de intrebari. Cum va arata camera copilului, ce hainute trebuie sa–i cumperi celui mic ce produse de igiena sa folosesti si, nu in ultimul rand, ce carucior sa alegi.

In cele ce urmeaza, iti vom oferi cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand vei achizitiona un carucior.

Bugetul de care dispui este un factor important. Retine ca nu intotdeauna produsul cel mai scump este si cel mai bun, dar, cu toate astea, caruciorul este un obiect pe care il vei folosi mult timp asa ca ar fi recomandat sa te concentrezi pe calitate, si nu pe un pret accesibil. Cauta caruciorul care dispune de elementele de care ai cea mai mare nevoie.

Pune siguranta copilului pe primul loc. Inainte sa cumperi caruciorul asigura-te ca acesta dispune de un cadru rezistent si stabil. Rotile trebuie sa fie construite din materiale de calitate avand o capacitate sporita de absorbtie a socurilor si sa aiba suspensii pentru a proteja somnul bebelusului.

bucurie1

Recomandat ar fi ca rotile din fata sa fie pivotante, dar sa includa si optiunea de fixare a acestora. Centura de siguranta in 5 puncte reprezinta in momentul de fata cea mai sigura solutie pentru protejarea celui mic in timpul plimbarii. Aceasta sustine bebelusul de deasupra umerilor, la talie si intre picioare si astfel impiedica bebelusul sa alunece din carucior. Indicat ar fi sa alegi un model reversibil astfel incat copilul sa fie pozitionat cu fata catre tine sau in directia de mers.

Verifica daca franele sunt usor de manevrat cu piciorul pentru a fi sigur ca atunci cand faci o oprire, caruciorul nu se va deplasa. Pentru a supraveghea copilul indeaproape foarte utile sunt carucioarele care au un geam din plastic transparent, prin care iti poti supraveghea puiul.

Pentru confortul optim al bebelusului este important ca materialul din care este confectionat caruciorul sa fie de calitate deoarece pielea bebelusului este foarte sensibila. Manevrarea facila a caruciorului este un aspect de luat in calcul, prin urmare testeaza produsul in magazin inainte de a-l cumpara.

Ar fi bine sa alegi un carucior cu un grad de pliere cat mai mare si eventual cu roti detasabile astfel incat dimensiunea sa fie cat mai redusa. In acest fel il vei putea transporta mai usor in lift sau in masina. Incearca sa alegi carucioare cu manere acoperite cu material moale tip spuma pliuretanica mult mai ergonomice si cu aspect estetic placut .Parintii mai inalti ar trebui sa caute carucioare cu manere reglabile pe inaltime pentru a nu fi nevoiti sa se aplece.

Pentru momentele in care vrei sa faci cumparaturi insemnate, un cos rezistent va fi cu adevarat util. De ce sa cari nenumarate pungi pline de alimente grele cand poti sa le asezi in cosul caruciorului? Indiferent din ce material e facut , asigura-te ca este la o distanta potrivita de sol. De asemenea o gentuta atasata pe manerul caruciorului te va ajuta sa transporti toate lucrusoarele esentiale copilului:pampers, servetele umede, body de schimb ,jucaria preferata. Suportul pentru biberon este o alta optiune utila. Este ideal sa existe in apropierea manerului.

Anotimpul in care cumperi caruciorul te poate pacali. Daca il cumperi vara , tinzi sa ignori dotarile de iarna. O husa groasa, se va dovedi minunata atunci cand temperaturile sunt scazute. In ceea ce priveste aparatorile pentru ploaie, care acopera spatiul unde sta copilul, unii parinti le considera necesare, altii in schimb au senzatia ca cel mic nu are suficient aer sub bula de plastic care, ce-i drept, ii protejeaza de intemperii. Pentru plimbarile tarzii din zilele de vara, plasa de insecte va fi foarte folositoare pentru a-l proteja pe micut de nesuferitele insecte

Inconjurati- va de lucruri utile care pot fi folosite cat mai mult timp si bucurati-va de bebe in fiecare secunda. El este centrul universului vostru.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre