Cand ar trebui sa fie prima plimbare a bebelusului afara

/ / Modificat: 2019-02-26
Cand ar trebui sa fie prima plimbare a bebelusului afara

Aceasta este una dintre intrebarile la care majoritatea proaspetelor mamici cauta raspuns. Prima iesire a bebelusului afara poate avea loc atunci cand mama se simte pregatita sa faca acest lucru.

Multi se gandesc daca sistemul imunitar al bebelusului va rezista afara sau daca soarele ii va deteriora pielea delicata sau daca ii va fi frig.

De ce trebuie sa tii cont la prima iesire a bebelusului afara

In primele zile dupa nasterea micutului, legatura dintre mama si copil este decisiva. Alaptarea influenteaza dezvoltarea fizica si emotionala si recuperarea mamei dupa nastere poate dura o perioada mai lunga.

Prin urmare, atentia ar trebui sa se concentreze asupra facilitarii acestei "indragostiri". Familia incepe sa se adapteze la noua situatie.

Nu este usor ca o fiinta atat de fragila sa depinda 100% de tine, si desi o iubesti cu toata puterea ta, te stresezi pentru ca totul este nou. Cand esti pentru prima data parinte, o mica plimbare poate fi foarte relaxanta sau, dimpotriva, o sursa de stres daca o faci intr-un moment in care nu te simti pregatit. Daca te simti pregatit, atunci ia bebelusul si du-te la plimbare.

Prima iesire a copilului afara se poate face treptat. Incepe cu plimbari scurte. Atata timp cat ai incredere si te simti in siguranta poti prelungi plimbarile. Dar tine cont de cateva aspecte.

Pregateste-ti o geanta cu tot ce crezi ca ai nevoie.

  • Cateva scutece.
  • Tinuta completa pentru schimbat.
  • Un pachet cu servetele.
  • O paturica (chiar daca este vara).
  • O carpa fina sa o pui pe tine daca alaptezi, pentru a te acoperi.
  • Daca bebelusul este hranit cu formula, vei avea nevoie de biberon, lapte, apa calda.

Mai multe recomandari

Alege timpul potrivit pentru plimbare. Sa nu fie prea multa aglomeratie.

Ia in considerare vremea - alege un interval in care sa nu fie nici foarte cald, nici prea frig.

Se recomanda sa expui bebelusul la soare, astfel incat sa se poata face sinteza vitaminei D. Dar nu trebuie sa-l duci la plimbare in mijlocul verii, la ora 2 dupa-amiaza. Trebuie protejata intotdeauna pielea, pentru ca este foarte subtire.

Intotdeauna trebuie sa-i acoperi capul. Ei nu sunt capabili sa-si regleze temperatura din cauza sistemului circulator.

Sunt de evitat locurile inchise cu medii aglomerate si zgomotoase. Alege o plimbare in aer liber, chiar daca este mai frig.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plimbare Plimbare bebe iarna Plimbare bebelusi Plimbare bebelus vara

Articole recomandate

Citeste si despre