Primul copil decedat din cauza COVID-19 in Belgia. Ce spun medicii

/ / Modificat: 2020-03-31
Primul copil decedat din cauza COVID-19 in Belgia. Ce spun medicii

Autoritatile medicale belgiene au anuntat astazi, 31 martie, ca o adolescenta de 12 ani a murit din cauza COVID-19.

“Este un eveniment foarte rar, care ne-a bulversat”, a declarat Emmanuel Andre, purtator de cuvant al autoritatilor medicale federale belgiene, transmit AFP si cotidianele Le Soir si La Derniere Heure.


Este prima data cand este raportat decesul unui copil din cauza noului coronavirus in Belgia, unde 705 persoane au murit ca urmare a infectarii cu SARS-CoV-2. In Europa, este al treilea deces al unui adolescent de la inceputul crizei, iar varsta victimelor este din ce in ce mai scazuta.


Dupa cazul fetitei de 16 ani in Franta si cel al baiatului de 14 ani in Spania, Belgia inregistreaza acum primul sau caz: o fetita de 12 ani decedata in 30 martie, conform site-ului rfi.ro. 


In cazul adolescentei franceze nu se cunosc antecedente medicale, iar in cazul adolescentului spaniol se stie ca suferea de psoriazis, o boala autoimuna.

Nici in cazul actual nu se cunosc antecedente mediale.

Specialistii sunt de parere insa ca anevrismele, malformatiile congenitale, diabetul (cunoscut sau nu) pot fi cauza latenta a decesului in cazul copiilor, conform site-ului rfi.ro. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Covid-19 copii Covid-19

Articole recomandate

Citeste si despre