Boala asemanatoare cu COVID-19 care afecteaza in special copiii

/ / Modificat: 2022-08-22
Boala asemanatoare cu COVID-19 care afecteaza in special copiii

Un nou virus da batai de cap medicilor. Simptomele pe care le provoaca sunt foarte asemanatoare cu cele de COVID-19 si i-a pus pe jar pe parinti, deoarece pare sa afecteze cu predilectie copiii. Gripa tomatelor, caci despre ea este vorba, este provocata de un virus nou si a fost depistata pana in prezent la peste 80 de copii cu varsta sub 5 ani.

De unde a pornit gripa tomatelor

Virusul care genereaza gripa tomatelor se pare ca este unul nou, iar cercetatorii au cerut un „management vigilent” al focarului. Potrivit publicatiei stiintifice The Lancet, originea virusului pare sa fie in India. Acolo au fost descoperite cazuri pe 6 mai 2022, in satul Kerala.

De ce sunt copiii mai expusi la gripa tomatelor? Pentru ca ei inteleg mai greu ca nu este bine sa socializeze indeaproape, pentru ca riscul de a atinge suprafete si obiecte contaminate este mai mare.

Momentan virusul nu este considerat a fi amenintator de viata, insa cercetatorii studiaza, inca, efectele infectarii.

Cum se manifesta gripa tomatelor

Simptomele gripei tomatelor sunt febra mare, dureri articulare puternice, eruptii cutanate cu vezicule rosii si dureroase pe tot corpul. Aceste bubite cresc treptat si pot ajunge de dimensiunea unei tomate, de unde si denumirea gripei.

Infectarea cu acest nou virus poate provoca, de asemenea, oboseala, greata, varsaturi, diaree si, in consecinta, deshidratare severa. Tratamentul este cautat, inca, de specialisti, care recomanda ca, dupa debutul simptomelor, pacientii sa ramana izolati timp de 5-7 zile.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Boala copii Covid-19 copii

Articole recomandate

Citeste si despre