S-au triplat cazurile de imbolnaviri Covid. Sectiile de copii de la Matei Bals sunt pline! Semnal de alarma al medicilor

/ / Modificat: 2022-07-07
S-au triplat cazurile de imbolnaviri Covid. Sectiile de copii de la Matei Bals sunt pline! Semnal de alarma al medicilor

Toate sectiile Covid (patru la numar, fiecare avand cate 60 de paturi) de la Matei Bals sunt pline de Persoane cu Covid. Atat sectiile de copii cat si cele de adulti, atrag atentia medicii.

Medicul Adrian Marinescu a declarat ca in ultimele doua saptamani numarul persoanelor infectate s-a triplat. Prin urmare, medicii se vad nevoiti sa redeschida compartimentul Covid pentru copii de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”.

Din fericire, fata de valurile anterioare, pacientii internati nu sunt in stare grava si nici nu sunt multi pacienti internati la ATI.

“Institutul Matei Bals functioneaza hibrid de ceva vreme, ceea ce inseamna ca adresabilitatea vine si de la pacientii covid si non covid. In ultimele doua saptamani, aproape ca s-a triplat numarul de persoane infectate cu SARS-CoV-2.Si aici ma refer si la copii si la adulti. Nu inseamna ca sunt forme severe, din fericire cei mai multi nu au nevoie de spitalizare, dar totusi, un procent de 20% dintre cei care se prezinta au nevoie sa fie internati luand in calcul ca sunt copii mici, care trebuie sa fie monitorizati pentru o perioada de timp, chiar daca au forme usoare. Si atunci este nevoie de locuri de internare pentru acesti pacienti pediatrici. Si nu este suficient ce este in Matei Bals.

Noi acum mergem cu 4 sectii cu paturi pentru pacientii covid, fara terapie intensiva, vorbim de 4 sectii, 2 de adulti, 2 de copii, sunt sectii mari, sunt cate 60 de locuri pe fiecare, sunt pline. Vrem sa vedem si patologia care tine de infectioase non covid, e logic sa fie asa. Si atunci toate spitalele trebuie sa contribuie, si ma refer nu numai la pediatrie.

Din fericire paturile de terapie intensiva dedicate covidului nu sunt ocupate in totalitate si asta este o situatie care este peste tot in Romania, pentru ca sunt in general forme usoare, este o diferenta semificativa la actualul val, care esteun val al infectarilor, dar nu si al spitalizarior sau al ocuparii celor care sunt de terapie intensiva”, a declarat pentru News.ro medicul Adrian Marinescu.

Avand in vedere trendul ascendent al cazurilor, in urmatoarea perioada este posibil ca numarul cazurilor de covid sa creasca considerabil. Prin urmare, medicul face apel la prudenta, in special in cazul persoanelor vulnerabile. Evitarea locurilor aglomerate, a spatiilor inchise si a contactului cu persoanele bolnave poate preveni considerabil imbolnavirile.

“Eu as spune ca sa ramana calmi, pentru ca este, intr-adevar o convietuire, nu se schimba lucrurile, doar ca ne trebuie prudenta. Prudenta pentru cei care sunt vulnerabili oricum si prudenta pentru noi toti, mergem in vacante, ne facem programul dar suntem atenti, pentru ca in locurile aglomerate, camerele neaerisite, au un risc de infectare si cred ca trebuie sa fim prudenti”, a precizat directorul medical al Institutului de Boli Infectioase Matei Bals din Capitala.

Se redeschide sectia Covid pentru copii de la Grigore Alexandrescu

Medicii anunta redeschiderea sectiei Covid pentru copii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala. 

“Copiii sunt majoritatea cu fenomene respiratorii, cu pneumonie care necesita internare. In ultimul timp nu s-au mai tratat la noi in spital. De doua saptamani a inceput sa creasca numarul de cazuri, sunt 4-5 copii depistati cu covid 19 intr-o garda. Astazi conducerea spitalului va decide in ce zona a spitalului va redeschide un compartiment dedicat special tratarii copiilor diagnosticati cu boala covid 19”, a declarat pentru News.ro Dr. Raluca Alexandru, purtator de cuvant al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu din Capitala.

La ultimul bilant al autoritatilor, de luni, 4 iulie, erau raportate 7.726 de cazuri noi depistate in ultima saptamana. In spitale erau internate 922 de persoane, dintre care 52 la ATI. Dintre acestia, 125 sunt copii, din care unul singur este internat la ATI.

FOTO: digi24.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cazuri copii Covid-19 copii

Articole recomandate

Citeste si despre