Monica Anisie: "Nu ne putem intoarce in salile de clasa pline cu 30 si ceva de elevi"

/ / Modificat: 2020-05-28
Monica Anisie:

Din cauza pandemiei de coronavirus regulile din scolile din Romania se vor schimba. 

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat ca din toamna nicio clasa nu mai poate avea mai mult de 30 de elevi, cum a fost pana acum. Potrivit ministrului, o parte din activitati s-ar putea organiza online.

"Scenariul asta nu-l vad posibil, nu ne mai putem intoarce la salile de clasa pline cu 30 si ceva de elevi. Este clar ca trebuie sa luam masuri de la toamna, in asa fel incat sa reducem numarul de copii la clasa," a declarat Monica Anisie pentru Digi24.

O parte din activitati s-ar putea organiza online

Cu privire la cursurile online, Monica Anisie a spus ca ministerul se pregateste sa vina in ajutorul elevilor, dar si al profesorilor.

"Ministerul Educatiei se pregateste pentru un astfel de scenariu, guvernul Romaniei a alocat 150 milioane lei tocmai pentru a achizitiona tablete pentru copiii din medii dezavantajate. De asemenea, se pregateste ghiduri metodologice pentru profesori, dar si cursuri de formare pentru a-i familiariza pe profesori cu acest nou tip de predare," a mai spus ministrul.

Ministerul Educatiei este obligat sa aplice reducerea planurilor-cadru, adica a numarului de ore de la clasa pana la inceputul anului scolar urmator, potrivit legilor in vigoare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Monica anisie Ministrul educatiei Activitati online

Articole recomandate

Citeste si despre